Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Compensatie voor pechstudenten is niet eerlijk

Sinds 2015 is de basisbeurs voor studenten afgeschaft en ontvingen uitwonende studenten geen 270 euro per maand meer. Het zogenaamde sociale leenstelsel kwam hiervoor in de plaats. Wat betekende dat studenten alles konden lenen en in 35 jaar terug konden betalen.

Lees dit bericht

Dakloze studenten verzoeken online onderwijs

Afgelopen week hebben een groep dakloze studenten in een brief naar het universiteitsbestuur verzocht om online onderwijs weer mogelijk te maken. Internationale studenten die geen kamer hebben kunnen vinden en verplicht naar huis moesten willen niet hun jaren weggooien dankzij een kamertekort in Nederland. De juiste oplossing hiervoor is online onderwijs vinden zij.

Lees dit bericht

Studenten hebben last van de gevolgen van de hogere prijzen

Dankzij de stijgende prijzen in Nederland hebben studenten steeds meer last met het rondkomen van hun loon. Veel studenten gaan nu meer werken of vragen een lening aan om toch rond te komen in deze tijd van hoge inflatie. Bij de sociale diensten van de onderwijsinstellingen krijgen ze dit studiejaar veel meer vragen binnen voor financiële hulp dan vorig jaar.

Lees dit bericht

Ook Tilburg geeft zijn studenten een energietoeslag

De gemeente van Tilburg heeft afgelopen week laten weken dat ook een deel van de studenten recht hebben op een energietoeslag. Studenten die momenteel op zich zelf wonen kunnen hierdoor 1300 euro aan energietoeslag verwachten. Hiermee volgt Tilburg de steden Zwolle en Delft om de studenten toch de toeslag te geven ondanks het advies van het kabinet om dit niet te doen.

Lees dit bericht

Nederlandse studenten verdienen het meeste bij van alle andere Europese studenten

Maar liefst zeven op de tien studenten hebben een bijbaan in Nederland. Dit is het hoogste aantal van alle andere Europese landen. In Zuid-Europa werken studenten zelfs maar zelden naast hun opleiding. Het Europese statistiekbureau heeft hierbij gekeken naar alle personen tussen 15 en 29 jaar.

Lees dit bericht

Basisbeurs te klein voor studenten waarvan de ouders 55.000 euro in het jaar verdienen

Studenten waarvan de ouders rond anderhalf keer modaal verdienen, moeten ook met een basisbeurs nog steeds bijlenen of werken. Anders zouden deze studenten niet rond kunnen komen. Dit heeft het budgetinstituut Nibud afgelopen dinsdag bekend gemaakt.

Lees dit bericht

De oplossing voor het lerarentekort

Uit een proefproject blijkt dat het lerarentekort op een geheel simpele manier is op te lossen. Leraren besteden namelijk over het algemeen 15 tot 25 procent van hun tijd aan het nakijken en verbeteren van toetsen. Door studenten dit te laten doen kunnen studenten 1-2 uur extra les geven in de week en wordt het lerarentekort opgelost.

Lees dit bericht

Universiteit Nijmegen schrapt de online lessen als eerste universiteit van Nederland

Om ervoor te zorgen dat de studenten daadwerkelijk weer naar de campus komen voor onderwijs heeft de Universiteit van Nijmegen online les geschrapt voor het aankomende jaar. Er zal geen livestreaming meer zijn van colleges die studenten voorheen thuis konden volgen.

Lees dit bericht

Ook Nijmeegse studenten kunnen vanaf nu aanspraak maken op de energietoeslag

Alle Nijmeegse studenten zijn buitengesloten voor de eenmalige toeslag net zoals in vele andere steden. Hier was een bepaalde student het niet mee eens die vervolgens naar de rechter is gestapt. Dit eindigde positief voor de student uit Nijmegen, zij heeft de rechtszaak gewonnen en krijgt nu alsnog de eenmalige energietoeslag van 800 euro.

Lees dit bericht

Zwolse en Delftse studenten krijgen als enige studenten wel de energietoeslag uitgekeerd

Ben jij een student uit Zwolle of Delft? Dan heb jij geluk! Deze gemeentes hebben als enige gemeentes in Nederland er voor gekozen om ook de energietoeslag uit te keren aan studenten die op zichzelf wonen. Dit bedraagt een eenmalige bijdrage van 1300 euro.

Lees dit bericht

Aanmeldingen mbo-opleidingen nemen steeds verder af

Het aantal leerlingen die kiezen voor een mbo-opleiding gaat de komende jaren flink teruglopen. Het mbo ervaart namelijk verschillende imagoproblemen, waardoor jongeren sneller voor iets hoger kiezen.

Lees dit bericht

Steeds minder HBO studenten kiezen voor een verpleegkundige opleiding

De afgelopen jaren kiezen jongeren steeds minder voor een van de vier hbo-opleidingen verpleegkunde. In Brabant hebben er 18 procent minder studenten aangemeld dan vorig jaar. Tilburg is hierin de grootste boosdoener. Hier hebben maar liefst 41 procent studenten minder aangemeld dan vorig jaar.

Lees dit bericht
«  ‹  1 2 3 4  ›  »

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00