Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Pechstudenten hebben truc om schuld te beperken na komst basisbeurs

 02/03/2023

Pechstudenten die zijn begonnen met het studeren onder het leenstelsel kunnen gebruik maken van een bepaalde truc waardoor zij langer kunnen profiteren van de basisbeurs. De basisbeurs maakt na een aantal jaar weer zijn rentree onder de studenten, waardoor veel studenten met grote schulden overblijven.

Op social media delen studenten onder elkaar de handigheid, waardoor zij de schade van het leenstelsel kunnen beperken voor zichzelf. Studenten met studievertraging of studenten die door een extra vak langer over hun studie doen kunnen gebruik maken van deze truc.

De truc

Studenten die een studie volgen van vier jaar zullen vanaf aankomend jaar een basisbeurs krijgen voor vier jaar. Is volgend jaar jou laatste jaar om te studeren, dan heb je dus ook nog maar recht op één jaar basisbeurs. Maar als jij nu al weet dat je drie maanden langer over je studie gaat doen vanwege omstandigheden bestaat er een truc dat jij die drie maanden ook een basisbeurs uit te zetten.

Hiervoor moet jij je studiefinanciering met eventuele aanvullende beurs drie maanden stop zetten in de zomer en deze pas weer volgend studie jaar aan te zetten. Hierdoor kan jij drie maanden langer profiteren van de basisbeurs. Dit bedraagt 274,90 euro per maand voor uitwonende en 110,30 euro voor thuiswonenden.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Studenten zijn bang voor het einde van nul procent rente op de studieschuld

Jarenlang konden studenten geld lenen tegen maar liefst 0 procent. Toch lijkt hier binnenkort een einde aan te komen. Vele studenten hebben toren hoge studie schulden en als zij deze moeten terug betalen met rente wordt dit nog meer. Voor de studenten is dit al zoveelste financiële klap in een korte tijd.

Lees dit bericht

Vele mbo-studenten de dupe van stakingen in streekvervoer

De stakingen in het streekvervoer lijken vooralsnog niet aan een eind te komen. Het personeel staakt hier namelijk voor een beter cao. Dit doen zij door het werk allemaal neer te leggen, waardoor er geen streekvervoer meer rijdt door Nederland. Vooral vele mbo-studenten zijn hiervan de dupe, doordat zij nu af en toe niet op school kunnen komen.

Lees dit bericht

Uitwonende studenten krijgen geen energietoeslag

Sinds kort geldt er een nieuwe regeling waarin volwassenen die zelfstandig wonen een energietoeslag aan kunnen vragen ter waarde van 800 euro. Iedere zelfstandig wonende met een laag inkomen heeft recht op deze energietoeslag. Desondanks krijgen uitwonende jongeren en studenten tussen de 18 en 20-jarig deze vergoeding niet.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00