Handige tips

Zelf eens bekijken wat je kunt doen in jouw studentenhuis? Of handige tips leden van medestudenten over bijvoorbeeld het ontluchten van je radiator? Bekijk dan onderstaande berichten!

Stop in stoppenkast vervangen

Op het moment dat de elektriciteit uitvalt in (een deel) van jouw woonruimte, is er iets aan de hand. Er kan sprake zijn van een algehele stroomstoring, maar het is ook goed mogelijk dat er een stop is doorgeslagen. In dat geval is het belangrijk dat je de stop(pen) op een juiste manier vervangt om zo snel weer te beschikken over stroom. Maar hoe doe je dat precies?

Contact opnemen

Hoe herken je een doorgeslagen stop?

Wanneer je de stoppenkast voor je ziet, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste stop vervangt. En dat is zo makkelijk nog niet! Stoppen hebben een doorzichtig stuk glas, waarin een klein bolletje zit. Als de stop is doorgeslagen, zul je in het kommetje losliggend glas zien liggen.

Ben je nog niet helemaal zeker dat dit de kapotte stop is? Draai deze los en schud de stop voorzichtig langs je oor. Hoor je gerinkel? Dan is dit de kapotte stop die is doorgeslagen.

Het vervangen van een stop

De knop dient eerst op ‘0’ gezet te worden. Daarna is het mogelijk om de porseleinen schroef los te draaien. Haal de stop eruit en vervang deze vervolgens voor een nieuwe. Let op dat er geen verschil is in ampère! Als er een verschil is, dan werkt de stop niet. Heb je de juiste stop geplaatst? Dan kun je deze eenvoudig aandraaien en werkt alles weer naar behoren.

Zelf nog tips of suggesties? Aarzel niet en laat het ons weten!