Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Vele mbo-studenten de dupe van stakingen in streekvervoer

 09/03/2023

De stakingen in het streekvervoer lijken vooralsnog niet aan een eind te komen. Het personeel staakt hier namelijk voor een beter cao. Dit doen zij door het werk allemaal neer te leggen, waardoor er geen streekvervoer meer rijdt door Nederland. Vooral vele mbo-studenten zijn hiervan de dupe, doordat zij nu af en toe niet op school kunnen komen.

Loonsverhoging

Het personeel wil vooral loonsverhoging krijgen door middel van deze stakingen. Ook geven zij aan dat de werkdruk te hoog ligt en dat deze ook vermindert moet worden. Door deze stakingen rijden er al wekenlang onregelmatig bussen, treinen en trams.

Studenten

Met name studenten ervaren veel last van deze stakingen. Zij komen veelal met het openbaar vervoer naar de school toe en wanneer deze vervalt hebben zij weinig tot geen andere mogelijkheden. Vooral voor mbo-studenten is het een puzzel hoe zij op school moeten volgen op het moment dat er wordt gestaakt. Online school is voor deze mensen namelijk geen optie. Mbo-opleidingen zijn veelal opleidingen waar jij bepaalde dingen leert in de praktijk.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Driehonderd studenten testen nieuwe app voor mobiliteit | Deel 2

Even terugblikken: drie maanden geleden zijn driehonderd studenten uit Rotterdam aan de slag gegaan met uitproberen van een nieuwe reisapp. Studenten konden met deze app niet alleen het OV gebruiken, maar ook deelvervoer zoals: scooters en fietsen. Nu, drie maanden later, zijn de resultaten binnen en wordt er gekeken of dat deze pilot succesvol was.

Lees dit bericht

Studenten hebben last van de gevolgen van de hogere prijzen

Dankzij de stijgende prijzen in Nederland hebben studenten steeds meer last met het rondkomen van hun loon. Veel studenten gaan nu meer werken of vragen een lening aan om toch rond te komen in deze tijd van hoge inflatie. Bij de sociale diensten van de onderwijsinstellingen krijgen ze dit studiejaar veel meer vragen binnen voor financiële hulp dan vorig jaar.

Lees dit bericht

Pechstudenten krijgen geen compensatie voor leenstelsel

Studenten die door het leenstelsel in diepe schulden terecht zijn gekomen zullen niet gecompenseerd worden door de overheid. Studenten hebben onder het leenstelsel gemiddeld een schuld van 27.000 euro opgebouwd. Van het kabinet zullen deze pechstudenten ongeveer 1400 euro ontvangen. Vele partijen vinden dit maar klein bedrag ten opzichte van de gehele schulden.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00