Handige tips

Zelf eens bekijken wat je kunt doen in jouw studentenhuis? Of handige tips leden van medestudenten over bijvoorbeeld het ontluchten van je radiator? Bekijk dan onderstaande berichten!

Afgebroken sleutel in sleutelgat

Je komt thuis, wil de deur openmaken maar je sleutel breekt af in het slot. Dan zit het even niet mee. Maar wat moet je doen om dit zo snel mogelijk op te lossen? Bel je de slotenmaker in ruil voor hoge kosten? Of los je het zelf op? Wij geven je een aantal tips!

Contact opnemen

Tip 1: WD-40

Eén van de manieren om het afgebroken stukje sleutel uit je slot te krijgen, is met de WD-40 olie. Deze kruipolie zorgt ervoor dat het stukje sleutel losser komt te zitten en gemakkelijker uit het slot te verwijderen is. Loop naar je overbuurman, goede vriend of een familielid in de buurt; de meeste mensen hebben wel kruipolie in huis. Je kunt natuurlijk ook even zelf naar de winkel.

In combinatie met een pincet of kleine tang kun je het stukje sleutel verwijderen. Spuit de WD-40 in het slot, laat dit even inwerken en probeer voorzichtig het stukje te verwijderen. Gelukt? Top! Dan kun je nu je reservesleutel gebruiken om je woonruimte te betreden.

Tip 2: Pincet

Zit de sleutel te diep in het slot? Dan kun je altijd nog een kleine pincet gebruiken om te proberen het laatste stuk te verwijderen. Zorg dat de pincet in ieder geval kan reiken tot in het slot, zodat je de grootste kans hebt om het stukje sleutel te verwijderen.

Tip 3: Magneet

Een onbekende manier, maar zeker efficiënt: het gebruiken van een sterke magneet. Natuurlijk heeft niet iedereen die zomaar in huis, dus een gemakkelijk karwei zal het niet worden. Maar mocht je de beschikking krijgen over een sterke magneet, dan kun je ervoor zorgen dat de sleutel als het ware uit het slot getrokken wordt.

Heb je zelf nog meer trucjes of handige tips? Laat het ons weten!