Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Internationale studenten nog niet altijd welkom in Groningen

 25/05/2023

Internationale studenten zijn nog lang niet altijd even welkom in Groningen. Zo zijn er diverse huurwoningen die alleen maar Nederlanders een huur aanbiedt en geen buitenlanders. Voor de meeste internationale studenten is het dan ook lastig om in te burgeren en kunnen de meeste zich nog niet bepaald een ‘’stadjer’’ noemen.

Eigen leven

Doordat je als buitenlandse student geen geschiedenis met de stad hebt is het voor internationale studenten soms lastig om erbij te horen. Vooral vanwege het feit dat er al veel studenten zijn die echt al een leven hebben in Groningen en uit die stad of uit de buurt komen. Die mensen passen er uiteraard veel meer bij, wat het lastig maakt voor internationale studenten.

Internationals only

Naast dat er verschillende studentenwoningen alleen maar Nederlandse studenten aanneemt zijn er ook plekken waar borden staan met ‘’internationals only’’.  Sommige internationale studenten voelen zich hierdoor meer passant van de stad dan dat ze erbij horen. Al meerdere keren is hiervoor lawaai gemaakt maar Groningen heeft hier vooralsnog niks mee gedaan.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Studenten gaan de straat op voor een hogere basisbeurs

Afgelopen week hebben er honderden studenten gedemonstreerd in Amsterdam. De reden van deze demonstratie was het eisen van een hogere basisbeurs. Daarnaast willen deze studenten ook dat oud studenten een ruime compensatie krijgen voor het sociaal leenstelsel. Er zijn namelijk oud-studenten met een studieschuld van 40.000 euro.

Lees dit bericht

Studenten in Nederland zitten in de kou

De opgelopen energietarieven zorgen al enige tijd voor ruzies tussen de studenten en huisbazen. Veel studenten kunnen de energietarieven niet betalen en daarom zetten huisbazen de verwarming nu allemaal extra laag. Sommige studenten worden hierdoor noodgedwongen om te slapen in sokken en truien.

Lees dit bericht

Op kamers: deze spullen moet je in huis hebben

Je gaat op kamers. Indien je voor de eerste keer op jezelf gaat wonen, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Je krijgt vele verantwoordelijkheden, zoals het bijhouden van je kamer en eventuele gemeenschappelijke leefruimtes, maar ook betalingsverplichtingen en ervoor zorgen dat je te eten in huis hebt. Daarom volgt een overzicht van spullen die je in huis moet hebben, zodat je goed voorbereid bent! Je eigen kamer Natuurlijk zorg je voor een bed in je kamer en een kast om je kleding in op te ruimen. Maar vergeet zeker niet om een eigen werkplekje te creëren. Vanuit bed werken klinkt misschien goed, maar je zult merken dat je een bureau op termijn gaat waarderen. En vergeet het bijzettafeltje niet, waar je wat glazen op kwijt kunt. Altijd fijn om dat achter de hand te hebben. De keuken Als je beschikt over een gemeenschappelijke keuken, zal er al veel aanwezig zijn. Toch is het handig om even te kijken of er niets mist. Zijn er voldoende hand- en theedoeken? Afwasmiddel om al het keukengerei mee schoon te maken? Heb je genoeg borden in huis? Staat er een prullenbak en heb je vuilniszakken? Overleggen met je nieuwe huisgenoten kan nooit kwaad. Hoe beter je voorbereid bent, hoe makkelijker jouw studententijd zal zijn. Betrek je een eigen studio of appartement en heb je nog niets in huis? Vergeet naast de pannen, het bestek, keukengerei ook vooral niet een lekker tosti-ijzer of een handige ovenschaal. Verschillende glazen en bekers in andere soorten en maten kunnen ook geen kwaad. De badkamer Voor de badkamer kan er eigenlijk weinig misgaan. Je toiletspullen heb je in huis, maar vergeet je de föhn niet? Opbergbakjes, een wasrekje en wasmand zul je echter niet in alle gevallen gelijk hebben. Dit zijn daarom ook zeker spullen die je niet mag vergeten en erg handig voor je zijn. Check? Check!

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00