Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Studieorganisaties bezorgd vanwege het stoppen van Studystore

 23/02/2023

Veel studentenorganisaties zijn bang dat er in de toekomst te weinig concurrentie is bij het inleveren van studiemateriaal. Dit komt door het stoppen van één van de grootste leveranciers van studiemateriaal. The Learning Network stopt namelijk met de activiteiten van Studystore en Studers.

The Learning Network

The Learning Network heeft namelijk aangegeven dat zij zullen gaan stoppen met de activiteiten van Studers en Studystore. Studers verkoopt allerlei boeken en lesmateriaal aan mbo-studenten, waarnaast Studystore dit doet voor universitaire en hbo-studenten. Sinds het begin van het studiejaar hebben beide bedrijven problemen met het op tijd leveren van boeken. Deze problemen bleven voortborduren, waardoor de directie heeft besloten om te stoppen met de activiteiten van Studers en Studystore.

Mbo-leverancier

Studers was voorheen de grootste leverancier van mbo-boeken. Volgens de belangenorganisatie van mbo-studenten zal MBOwebshop nu de grootste leverancier in studiemateriaal worden voor deze studenten. Vele mensen zijn bang dat de kosten van het studiemateriaal nog verder zullen gaan stijgen, waardoor het eventueel ook voor mbo-studenten moeilijker wordt om te gaan studeren.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Studenten van de TU Eindhoven komen opnieuw met een briljante uitvinding die van toepassing is op alle doven mensen

Een mouw waarmee je taal kunt voelen door middel van trillingen. Hiermee kunnen mensen iedere vreemde taal voelen en daadwerkelijk ook begrijpen. Deze mouw kan de ideale oplossing zijn voor mensen die doof zijn.

Lees dit bericht

Laat buitenlandse studenten niet bungelen

Vele universiteiten willen ervoor zorgen dat zij internationale studenten kunnen weigeren en zo meer studenten uit eigen land kunnen toelaten. Door de groei en de komst van internationale studenten kampen universiteiten met verschillende problemen zoals een personeelstekort. Toch is voor Nederland ook van belang dat deze studenten naar Nederland komen

Lees dit bericht

40 procent van de studenten krijgt geen stagevergoeding, maar hebben wel veel verantwoordelijkheden

Instituut ResearchNed heeft onder ruim 4900 studenten een vragenlijst uitgedeeld over stage. Het is al langer bekend dat studenten met stage soms misbruikt worden. Veel werkzaamheden laten doen voor weinig tot geen geld. Bedrijven zien dit vaak als een kans, terwijl een stage juist de eerste kennis is op de arbeidsmarkt voor studenten.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00