Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Rem op internationale studenten laat op zich wachten

 02/02/2023

Een gedeelte in de Tweede Kamer wil een einde maken aan de groei van het aantal internationale studenten in Nederland. Deze groei zorgt namelijk voor meerdere problemen in Nederland waar studenten uit eigen land veel last van hebben. Denk bijvoorbeeld aan de druk op het onderwijs of het tekort aan huisvesting.

De Kamer

Al langere tijd baart de groei van internationale studenten in Nederland de kamer zorgen. Personeel van diverse onderwijsinstellingen hebben te maken met een te hoge werkdruk en vele studenten kunnen nauwelijks tot niet aan een kamer komen. Dijkgraaf kondigt aan dat hij in februari met plannen zal komen voor de grote groei in Nederland op het gebied van internationale studenten. 40 procent van alle eerstejaarsstudenten op de universiteiten in Nederland zijn afkomstig uit het buitenland.

Voordelen internationalisering

Naast de nadelen die de internationale studenten met zich meebrengt, heeft het ook diverse voordelen. Internationale studenten kijken vaak met een iets andere blik naar dingen als Nederlandse studenten. Daarnaast zijn het vaak intelligente mensen die ervoor zorgen dat Nederland weer intelligenter wordt.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Mbo-studenten moeten makkelijker kunnen switchen in opleiding

Taskforce Doelmatigheid van het bedrijfsleven en beroepsonderwijs wil dat er meer mensen kiezen voor een studie in de zorg of techniek. Zij geven daarom het advies om het voor mbo-studenten makkelijker te maken om van opleiding te switchen. Dit advies is opgesteld omdat steeds minder vaak mensen kiezen voor een mbo-studie.

Lees dit bericht

Internationale studenten brengen de kwaliteit van hoger onderwijs in gevaar

De afgelopen jaren is de komst van internationale studenten in Nederland populairder geworden. Steeds meer internationale studenten willen in Nederland komen studeren. De komst van te veel internationale studenten naar Nederland brengt alleen wel een aantal gevaren met zich mee.

Lees dit bericht

De terugloop van mbo-studenten is erg zorgwekkend

Het aantal mbo-studenten is het huidige jaar met bijna vijf procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Ook de techniek-studenten zijn aan het dalen. De Tweede Kamer vindt het zeer zorgelijk, zij zijn bang dat studenten te veel worden verleid door instellingen om direct aan het werk te gaan zonder enkele diploma op zak.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00