Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Steeds minder HBO studenten kiezen voor een verpleegkundige opleiding

 12/07/2022

De afgelopen jaren kiezen jongeren steeds minder voor een van de vier hbo-opleidingen verpleegkunde. In Brabant hebben er 18 procent minder studenten aangemeld dan vorig jaar. Tilburg is hierin de grootste boosdoener. Hier hebben maar liefst 41 procent studenten minder aangemeld dan vorig jaar.

Tijdens de twee coronajaren zijn de aanmeldingen voor deze verpleegkundige opleidingen flink gestegen. Verpleegkundige waren in die tijd zeer belangrijk en deden er echt toe. Sinds het einde van de pandemie hoor je alleen nog maar dat verpleegkundige een enorme werkdruk hebben en veel ziekteverzuim. Dit maakt het starten aan deze opleiding natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk dan eerst.

Avans Hogeschool

Hogeschool Avans doet het toch nog net iets beter dan Hogeschool Fontys wat betreft de aanmeldingen voor verpleegkundige opleidingen. Bij Avans starten er gemiddeld namelijk maar 10 procent minder dan het voorgaande jaar. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat Avans zich heel erg richt op de praktijk. Zij zetten zich sterk in op het leren in de praktijk en proberen iedereen aan de slag te krijgen in ziekenhuis en andere zorgorganisaties.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Niet genoeg studenten maken gebruik van de gratis zelftesten voor Corona

Sinds het begin van het Covid Virus kunnen studenten gratis zelftesten aanvragen. Deze kunnen ze gratis krijgen via het hoger onderwijs. Maar 29 procent maakt gebruik van deze kans om gratis zelftesten te bemachtigen. Dit is te weinig vindt de minister president en wil die 29 procent dan ook zo snel mogelijk hoger zien te krijgen.

Lees dit bericht

Driehonderd studenten testen nieuwe app voor mobiliteit | Deel 1

Driehonderd studenten uit Rotterdam testen drie maanden lang een nieuwe reisapp. Het voordeel van deze reisapp? Studenten kunnen nu naast het OV ook deelvervoer huren via deze app. De Ov-chipkaart vervalt hierdoor en de studenten hoeven geen andere apps meer te gebruiken voor het huren van bijvoorbeeld een check scooter.

Lees dit bericht

Ook Nijmeegse studenten kunnen vanaf nu aanspraak maken op de energietoeslag

Alle Nijmeegse studenten zijn buitengesloten voor de eenmalige toeslag net zoals in vele andere steden. Hier was een bepaalde student het niet mee eens die vervolgens naar de rechter is gestapt. Dit eindigde positief voor de student uit Nijmegen, zij heeft de rechtszaak gewonnen en krijgt nu alsnog de eenmalige energietoeslag van 800 euro.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00