Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Steeds minder HBO studenten kiezen voor een verpleegkundige opleiding

 12/07/2022

De afgelopen jaren kiezen jongeren steeds minder voor een van de vier hbo-opleidingen verpleegkunde. In Brabant hebben er 18 procent minder studenten aangemeld dan vorig jaar. Tilburg is hierin de grootste boosdoener. Hier hebben maar liefst 41 procent studenten minder aangemeld dan vorig jaar.

Tijdens de twee coronajaren zijn de aanmeldingen voor deze verpleegkundige opleidingen flink gestegen. Verpleegkundige waren in die tijd zeer belangrijk en deden er echt toe. Sinds het einde van de pandemie hoor je alleen nog maar dat verpleegkundige een enorme werkdruk hebben en veel ziekteverzuim. Dit maakt het starten aan deze opleiding natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk dan eerst.

Avans Hogeschool

Hogeschool Avans doet het toch nog net iets beter dan Hogeschool Fontys wat betreft de aanmeldingen voor verpleegkundige opleidingen. Bij Avans starten er gemiddeld namelijk maar 10 procent minder dan het voorgaande jaar. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat Avans zich heel erg richt op de praktijk. Zij zetten zich sterk in op het leren in de praktijk en proberen iedereen aan de slag te krijgen in ziekenhuis en andere zorgorganisaties.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Ongedierte bestrijden in jouw kamer

Je woont op jezelf. Heerlijk, maar daar komen ook wel eens negatieve dingen bij kijken. Helaas krijg je soms nog wel eens onuitgenodigde bezoekers over de vloer. Fruitvliegjes die rond je prullenbak vliegen, muizen die de laatste stukjes pizza meenemen of bijen die op de zoete geur van limonade afkomen. Ongedierte is een van de grootste problemen bij studenten die een kamer huren. Marcel van Hooijdonk geeft tips over hoe je het ongedierte buiten de deur kan houden.

Lees dit bericht

De aanvullende basisbeurs wordt hoger voor alle studenten

Voor alle studenten wordt de basisbeurs iets hoger dan de jaren hiervoor. Ook komen studenten eerder in aanmerking voor een aanvullende beurs. Daartegenover staat alleen wel dat eerstejaars studenten een verdubbeling van het collegegeld krijgen. Dit wetsvoorstel voor de vernieuwing van de studiefinanciering staat nu op internet zodat iedereen er commentaar op kan geven.

Lees dit bericht

Mbo-studenten hebben financiële steun van gemeentes en kabinet hard nodig

Ook mbo-studenten krijgen steeds vaker te maken met de armoede door de energiecrisis en de hoge inflatie. Studentenorganisatie JOB MBO en de MBO Raad wil daarom dat het kabinet en de gemeentes deze studenten op een betere manier financieel gaan ondersteunen.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00