Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Niet genoeg studenten maken gebruik van de gratis zelftesten voor Corona

 12/11/2021

Sinds het begin van het Covid Virus kunnen studenten gratis zelftesten aanvragen. Deze kunnen ze gratis krijgen via het hoger onderwijs. Maar 29 procent maakt gebruik van deze kans om gratis zelftesten te bemachtigen. Dit is te weinig vindt de minister president en wil die 29 procent dan ook zo snel mogelijk hoger zien te krijgen.

Vanaf 5 mei kunnen studenten en medewerkers gratis zelftesten bestellen via de website van zelftestonderwijs. De zelftesten zijn gratis gemaakt voor studenten en medewerkers omdat het kabinet erop hoopte dat iedereen zou testen voordat hij of zij naar de campus zou gaan.

De cijfers vielen helaas tegen, op het begin plaatste maar 18 procent van de studenten en 37 procent van de medewerkers een bestelling voor vier zelftesten. In het afgelopen jaar zijn deze cijfers al wel gegroeid maar nog niet goed genoeg volgens het kabinet.

Kosten

Voor de verzending en de campagne rond de zelftesten heeft het kabinet maar liefst 48,3 miljoen euro gereserveerd. Hier zitten de kosten van de zelftesten nog niet eens bijgerekend.  Voor de zelftesten is namelijk een bedrag van 350 miljoen gereserveerd. Dit komt erop neer dat er in totaal 398,3 miljoen euro is gereserveerd zodat studenten en medewerkers gratis kunnen zelftesten op corona.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Studenten van de TU Eindhoven komen met een speciaal apparaat wat afvalbranden moet voorkomen.

Batterijbranden gebeuren nauwelijks, maar als het gebeurt dan zijn deze bijna niet meer te stoppen. Steeds meer producten maken tegenwoordig gebruik van batterijen. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon of elektrische tandenborstel. Doordat steeds meer producten een batterij hebben, worden de batterijbranden ook een toenemend probleem. Voor dit probleem is op de Technische Universiteit Eindhoven een oplossing bedacht.

Lees dit bericht

Eerste keer op kamers? Marcel van Hooijdonk helpt je op weg!

Je hebt er al jaren op zitten wachten en nu is het eindelijk zover. Je mag het huis uit en op je zelf wonen! Wanneer je eindelijk jouw ideale kamer hebt gevonden en denkt van alle stress af te zijn, komt er toch nog wat meer bij kijken. Om je een handje te helpen hebben we een handige checklist voor je opgesteld. Kijk snel en regel het meteen!

Lees dit bericht

Veel bedrijven bezwijken onder corona maar hier zien studenten vaak juist een kans

De studenten van Fontys Ondernemerschap & Retail Management in Eindhoven laten zich niet bang maken door het coronavirus. Zij zeggen zelfs dat waar bedrijven weg vallen er ook weer plaats is voor nieuwe. Zo zien ze alleen maar kansen door het Covid virus dat rond heerst over de hele wereld.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00