Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Nederlandse studenten verdienen het meeste bij van alle andere Europese studenten

 07/09/2022

Maar liefst zeven op de tien studenten hebben een bijbaan in Nederland. Dit is het hoogste aantal van alle andere Europese landen. In Zuid-Europa werken studenten zelfs maar zelden naast hun opleiding. Het Europese statistiekbureau heeft hierbij gekeken naar alle personen tussen 15 en 29 jaar.

Kampioen van Europa

Nederland mag zich dus de kampioen van Europa noemen wat betreft bijbanen naast een opleiding. Bijna 70 procenten van de studenten heeft namelijk een bijbaan naast een volwaardige studie. Op plek twee staan de Denen, hier werkt maar liefst 50 van de studenten naast een volwaardige opleiding. Dit is aanzienlijk een stuk minder dan in Nederland.

Regionale verschillen

Het is zeer opvallend dat de verschillen vooral lopen in Europa van noordwest naar zuidoost. Hoe verder je naar het zuidoosten gaat, hoe minder gewerkt wordt naast het volgen van een volwaardige studie. Deze verschillen hebben niet alleen maar te maken met de regio maar ook door een aantal economische factoren. In sommige landen zijn er ook weinig parttimebanen beschikbaar voor studenten.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Bachelordiploma behalen binnen vooropgestelde studietijd lukt steeds minder studenten

Steeds meer studenten behalen niet hun bachelordiploma binnen de vooropgestelde studieduur. 70 procent van de studenten die drie jaar geleden zijn bachelor begon heeft het niet binnen de tijd gehaald en moet er dus een jaar of langer over doen. Dit is een groot deel van de studenten en baart daarom veel zorgen.

Lees dit bericht

De oplossing voor het lerarentekort

Uit een proefproject blijkt dat het lerarentekort op een geheel simpele manier is op te lossen. Leraren besteden namelijk over het algemeen 15 tot 25 procent van hun tijd aan het nakijken en verbeteren van toetsen. Door studenten dit te laten doen kunnen studenten 1-2 uur extra les geven in de week en wordt het lerarentekort opgelost.

Lees dit bericht

Uitwonende studenten krijgen geen energietoeslag

Sinds kort geldt er een nieuwe regeling waarin volwassenen die zelfstandig wonen een energietoeslag aan kunnen vragen ter waarde van 800 euro. Iedere zelfstandig wonende met een laag inkomen heeft recht op deze energietoeslag. Desondanks krijgen uitwonende jongeren en studenten tussen de 18 en 20-jarig deze vergoeding niet.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00