Laatste nieuws
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!
Studenten van de TU Eindhoven komen met een speciaal apparaat wat afvalbranden moet voorkomen.
15/10/2021
Batterijbranden gebeuren nauwelijks, maar als het gebeurt dan zijn deze bijna niet meer te stoppen. Steeds meer producten maken tegenwoordig gebruik van batterijen. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon of elektrische tandenborstel. Doordat steeds meer producten een batterij hebben, worden de batterijbranden ook een toenemend probleem. Voor dit probleem is op de Technische Universiteit Eindhoven een oplossing bedacht.
Samen met een recyclingbedrijf Mirec uit Eindhoven hebben de studenten een soort van gehaktmolen gemaakt. Alleen stop je in dit apparaat geen gehakt, maar oude accu’s, telefoontjes of andere apparaten met batterijen.
Het werkt als volgt
De shredder gooit de oude batterijen in een zoutoplossing waardoor de lading wordt geneutraliseerd. Doordat de batterij leeg is kan er ook geen brand meer ontstaan. Daarnaast worden ook de schaarse materialen zoals nikkel en kobalt uit de batterij gehaald om vervolgens deze producten te recyclen. Dit hoeft vervolgens niet meer uit de grond gehaald te worden.
Het doel van deze shredder is om batterijbranden te voorkomen. In heel Europa komen zulk soort branden voor in de afvalverwerkende industrie. Deze branden zijn vaak lastig te blussen door de moderne lithiumbatterijen. De reden hiervan is dat er namelijk zuurstof in deze batterijen zit. Daarnaast komen bij zulke branden ook giftige stoffen vrij. Deze branden kunnen nu voorkomen worden door deze shredder.
Gerelateerd nieuws
Klik hier
Internationale studenten brengen de kwaliteit van hoger onderwijs in gevaar
De afgelopen jaren is de komst van internationale studenten in Nederland populairder geworden. Steeds meer internationale studenten willen in Nederland komen studeren. De komst van te veel internationale studenten naar Nederland brengt alleen wel een aantal gevaren met zich mee.
Bindend studieadvies moet worden aangepast voor het welzijn van studenten
Het is de bedoeling dat een eerstejaarsstudent vanaf het jaar 2025-2026 nog maar de helft van het aantal studiepunten hoeft te behalen om door te gaan naar het tweede jaar. Dat wil de minister van onderwijs aanpassen om het welzijn van studenten te verbeteren.
Studenten komen met een prototype voor minimaal 160.000 extra woningen
Studenten in Delft hebben vrijdag 11 maart een plan laten zien hoe er het komende jaar in Nederland maar liefst 160.000 tot 320.000 extra woningen gebouwd kunnen worden. De bedoeling is dat er extra verdiepingen worden geplaatst op bepaalde portiekflats in Nederland. De oude flats hoeven hierdoor niet gesloopt te worden omdat deze later ook nog gerenoveerd zullen worden.

Zelf nog suggesties?
Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.