Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Studenten gaan nog meer huur betalen vanwege de verhoging van de gasprijs

 21/10/2021

Vele studenten in Nijmegen en Arnhem zijn waarschijnlijk vanaf volgend jaar nog meer geld kwijt aan de kamers die ze huren. De verhoging van de huur komt doordat de gasprijs ook omhoog gaat. De verhoging van de huur zal per kamer ongeveer 15 tot 20 euro worden. Doordat de huur prijs van een studentenkamer al hoog ligt tegenwoordig is dit een groot bedrag voor ieder student die er nog bovenop komt.

De grootste studentenhuisvester SSH& verhuurt in de regio Arnhem en Nijmegen bijna 6800 woonruimtes aan studenten. SSH& denkt dat de studenten in April al gaan merken dat er meer betaald moet worden. Ze betalen dan vaak een voorschot op het energieverbruik en dat is door de verhoging van de gasprijs nu natuurlijk onvoldoende.

Gasprijzen

De huurprijzen zijn sterk afhankelijk van wat er met de gasprijs gaat gebeuren. Bij SSH& hopen ze op een niet zo’n koude winter zodat energieleveranciers weer bij kunnen vullen en de prijs net al te ver omhoog zal gaan. Helaas neemt het niet weg dat studenten nabetalingen zullen krijgen. Hoe rot dit ook is voor de studenten.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Ongedierte bestrijden in jouw kamer

Je woont op jezelf. Heerlijk, maar daar komen ook wel eens negatieve dingen bij kijken. Helaas krijg je soms nog wel eens onuitgenodigde bezoekers over de vloer. Fruitvliegjes die rond je prullenbak vliegen, muizen die de laatste stukjes pizza meenemen of bijen die op de zoete geur van limonade afkomen. Ongedierte is een van de grootste problemen bij studenten die een kamer huren. Marcel van Hooijdonk geeft tips over hoe je het ongedierte buiten de deur kan houden.

Lees dit bericht

Studenten van de TU Eindhoven komen met een speciaal apparaat wat afvalbranden moet voorkomen.

Batterijbranden gebeuren nauwelijks, maar als het gebeurt dan zijn deze bijna niet meer te stoppen. Steeds meer producten maken tegenwoordig gebruik van batterijen. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon of elektrische tandenborstel. Doordat steeds meer producten een batterij hebben, worden de batterijbranden ook een toenemend probleem. Voor dit probleem is op de Technische Universiteit Eindhoven een oplossing bedacht.

Lees dit bericht

Veel bedrijven bezwijken onder corona maar hier zien studenten vaak juist een kans

De studenten van Fontys Ondernemerschap & Retail Management in Eindhoven laten zich niet bang maken door het coronavirus. Zij zeggen zelfs dat waar bedrijven weg vallen er ook weer plaats is voor nieuwe. Zo zien ze alleen maar kansen door het Covid virus dat rond heerst over de hele wereld.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00