Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Aanmeldingen mbo-opleidingen nemen steeds verder af

 19/07/2022

Het aantal leerlingen die kiezen voor een mbo-opleiding gaat de komende jaren flink teruglopen. Het mbo ervaart namelijk verschillende imagoproblemen, waardoor jongeren sneller voor iets hoger kiezen.

De ervaring leert dat je niet hoog opgeleid hoeft te zijn om veel geld te verdienen. Ook met je handen kan je namelijk geld verdienen. Met name in de techniekberoepen, waar op het moment heel weinig aanwas voor is.

Aantal aanmeldingen loopt terug

Ondanks dat je niet goed geleerd moet zijn om veel geld te kunnen verdienen, lopen de aanmeldingen voor mbo-opleidingen toch terug. Momenteel kiezen namelijk nog maar 503.000 jongeren voor een mbo-opleiding blijkt uit de cijfers van het ministerie van OCW. Er wordt geschat dat dit aantal over tien jaar flink terug gelopen zal zijn naar 447.000.

Het wordt daarom tijd dat mbo’ers in het zonnetje gezet worden. Zij hebben namelijk vaak gouden handen en zijn een echte zegen voor de Nederlandse economie. Door ze in het zonnetje te zetten zal misschien het imagoprobleem verdwijnen en de aanmeldingen weer stijgen.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Vele studenten gaan de druk op de IC-afdeling van het Erasmus MC proberen te verlichten door hun hulp.

Studenten met een medische achtergrond worden sinds afgelopen weekend opgeroepen om te komen helpen in het Erasmus ziekenhuis. De druk op de intensive care is momenteel heel erg hoog waardoor de hulp van deze studenten hard nodig is.

Lees dit bericht

Eerste keer op kamers? Marcel van Hooijdonk helpt je op weg!

Je hebt er al jaren op zitten wachten en nu is het eindelijk zover. Je mag het huis uit en op je zelf wonen! Wanneer je eindelijk jouw ideale kamer hebt gevonden en denkt van alle stress af te zijn, komt er toch nog wat meer bij kijken. Om je een handje te helpen hebben we een handige checklist voor je opgesteld. Kijk snel en regel het meteen!

Lees dit bericht

Bachelordiploma behalen binnen vooropgestelde studietijd lukt steeds minder studenten

Steeds meer studenten behalen niet hun bachelordiploma binnen de vooropgestelde studieduur. 70 procent van de studenten die drie jaar geleden zijn bachelor begon heeft het niet binnen de tijd gehaald en moet er dus een jaar of langer over doen. Dit is een groot deel van de studenten en baart daarom veel zorgen.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00