Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Ongedierte bestrijden in jouw kamer

 11/10/2019

Je woont op jezelf. Heerlijk, maar daar komen ook wel eens negatieve dingen bij kijken. Helaas krijg je soms nog wel eens onuitgenodigde bezoekers over de vloer. Fruitvliegjes die rond je prullenbak vliegen, muizen die de laatste stukjes pizza meenemen of bijen die op de zoete geur van limonade afkomen. Ongedierte is een van de grootste problemen bij studenten die een kamer huren. Marcel van Hooijdonk geeft tips over hoe je het ongedierte buiten de deur kan houden.

Waarom ongedierte buiten je kamer?

"Ongedierte buiten je kamer houden is van groot belang", aldus Marcel van Hooijdonk. Hiermee verklein je de kans op de volgende effecten:

  • Gestoken worden door muggen en wespen.
  • De kans om ziektes te krijgen van muizen of ratten.
  • Slechte hygiënische omstandigheden.

Door het ongedierte buiten je kamer te houden, is je kamer meteen een stuk schoner. En als je (onverwachts) bezoek krijgt van kennissen, vrienden of familie laat je een goede indruk achter. 

“Doe alle LED schermen uit als je je kamer gaat luchten’’

Marcel van Hooijdonk: “Eén van de beste manieren om ongedierte buiten de deur te houden, is om
alle LED schermen uit te zetten als je je kamer gaat luchten. Ledverlichting produceert UV-A licht, dat verder reikt dan bijvoorbeeld fosforverlichting. Kamervliegen worden sterk aangetrokken door UV-A licht omdat hun ogen erg gevoelig zijn voor licht op die golflengte.”

Maak geregeld je kamer schoon

“Probeer regelmatig je kamer schoon te houden”, aldus Marcel van Hooijdonk. “Hygiëne is zeer belangrijk in een kamer. Maak een schoonmaakschema of kies een vaste dag om alle vuilniszakken weg te gooien, etensresten op te ruimen en alle hoeken en gaten goed schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat al het ongedierte, zoals fruitvliegjes of bijen, niet meer afkomt op stinkende prullenbakken of op de zoete geur van gemorste limonade.”

‘’Voorkomen is beter dan genezen’’

Marcel van Hooijdonk: “Het beste is om je verhuurde kamer vanaf het begin schoon te houden. Het is makkelijker om ongedierte buiten te houden, dan om het te bestrijden wanneer je er last van hebt. Wil je meer tips over hoe je je verhuurde kamer schoon kan houden? Lees dan ook het artikel met de perfecte tips over hoe je je kamer schoon kan houden. Zoals men zegt: Voorkomen is beter dan genezen.”

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?

Veel studenten die voor het eerst op zichzelf in een gehuurde kamer gaan wonen, krijgen naarmate de tijd vordert de vraag: ‘hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?’. Volgens Marcel van Hooijdonk is dit een probleem dat meer met zich meebrengt dan een routineklus. Door de slechte hygiëne in je kamer kun je uiteindelijk zelfs ongedierte krijgen. Dit artikel legt uit hoe je als student met zo min mogelijk inspanning het beste resultaat kunt behalen.

Lees dit bericht

Eerste keer op kamers? Marcel van Hooijdonk helpt je op weg!

Je hebt er al jaren op zitten wachten en nu is het eindelijk zover. Je mag het huis uit en op je zelf wonen! Wanneer je eindelijk jouw ideale kamer hebt gevonden en denkt van alle stress af te zijn, komt er toch nog wat meer bij kijken. Om je een handje te helpen hebben we een handige checklist voor je opgesteld. Kijk snel en regel het meteen!

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00