Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Ongedierte bestrijden in jouw kamer

 11/10/2019

Je woont op jezelf. Heerlijk, maar daar komen ook wel eens negatieve dingen bij kijken. Helaas krijg je soms nog wel eens onuitgenodigde bezoekers over de vloer. Fruitvliegjes die rond je prullenbak vliegen, muizen die de laatste stukjes pizza meenemen of bijen die op de zoete geur van limonade afkomen. Ongedierte is een van de grootste problemen bij studenten die een kamer huren. Marcel van Hooijdonk geeft tips over hoe je het ongedierte buiten de deur kan houden.

Waarom ongedierte buiten je kamer?

"Ongedierte buiten je kamer houden is van groot belang", aldus Marcel van Hooijdonk. Hiermee verklein je de kans op de volgende effecten:

  • Gestoken worden door muggen en wespen.
  • De kans om ziektes te krijgen van muizen of ratten.
  • Slechte hygiënische omstandigheden.

Door het ongedierte buiten je kamer te houden, is je kamer meteen een stuk schoner. En als je (onverwachts) bezoek krijgt van kennissen, vrienden of familie laat je een goede indruk achter. 

“Doe alle LED schermen uit als je je kamer gaat luchten’’

Marcel van Hooijdonk: “Eén van de beste manieren om ongedierte buiten de deur te houden, is om
alle LED schermen uit te zetten als je je kamer gaat luchten. Ledverlichting produceert UV-A licht, dat verder reikt dan bijvoorbeeld fosforverlichting. Kamervliegen worden sterk aangetrokken door UV-A licht omdat hun ogen erg gevoelig zijn voor licht op die golflengte.”

Maak geregeld je kamer schoon

“Probeer regelmatig je kamer schoon te houden”, aldus Marcel van Hooijdonk. “Hygiëne is zeer belangrijk in een kamer. Maak een schoonmaakschema of kies een vaste dag om alle vuilniszakken weg te gooien, etensresten op te ruimen en alle hoeken en gaten goed schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat al het ongedierte, zoals fruitvliegjes of bijen, niet meer afkomt op stinkende prullenbakken of op de zoete geur van gemorste limonade.”

‘’Voorkomen is beter dan genezen’’

Marcel van Hooijdonk: “Het beste is om je verhuurde kamer vanaf het begin schoon te houden. Het is makkelijker om ongedierte buiten te houden, dan om het te bestrijden wanneer je er last van hebt. Wil je meer tips over hoe je je verhuurde kamer schoon kan houden? Lees dan ook het artikel met de perfecte tips over hoe je je kamer schoon kan houden. Zoals men zegt: Voorkomen is beter dan genezen.”

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Eerste keer op kamers? Marcel van Hooijdonk helpt je op weg!

Je hebt er al jaren op zitten wachten en nu is het eindelijk zover. Je mag het huis uit en op je zelf wonen! Wanneer je eindelijk jouw ideale kamer hebt gevonden en denkt van alle stress af te zijn, komt er toch nog wat meer bij kijken. Om je een handje te helpen hebben we een handige checklist voor je opgesteld. Kijk snel en regel het meteen!

Lees dit bericht

Ook door corona getroffen studenten willen compensatie

Ook studenten willen een compensatie vanwege corona. Dat blijkt uit informatie van BNR, dat rondging bij studentenorganisaties LVSB, ISO en FNV Jong. Ook studenten verliezen hun bijbaan en vrezen voor studievertragingen, terwijl kosten als collegegeld gewoon doorlopen. 1300 meldingen Voor studenten met een acuut inkomensverlies is een meldpunt ingericht. De eerste twee weken kwamen al zo’n 1300 meldingen binnen, aldus Alex Tess Rutten, voorzitter van de landelijke Studentenvakbond. Zo gemakkelijk is dat nog niet, zegt Alex. “Je moet best veel gegevens over je contract achterlaten, omdat we ook echt willen helpen, met juridische ondersteuning. We horen veel studenten die in een flexibele schil zitten en ontslagen zijn.” Flink bedrag Door de invoering van het leenstelsel, voorheen kregen een studiefinanciering in de vorm van een gift, zijn studenten extra afhankelijk van een bijbaan, stelt Rutten. “Zo'n 45 procent van hun inkomen is afhankelijk van die bijbaan, dus als dat in één klap wegvalt, is dat een flink bedrag. In ons meldpunt zien we dat gemiddeld 500 tot 600 euro wegvalt. Dat is ook je huur, dus dat is een flink bedrag. De minister stelt voor om méér te gaan lenen, maar dat is een oplossing waar wij ons enorme zorgen over maken.” #Nietmijnschuld Door meer te lenen loopt je studieschuld automatisch verder op. Niet gek dat de landelijke Studentenvakbond zich zorgen maakt. De vakbond zet zich hard in voor getroffen studenten. Heb ook jij financieel last van de coronacrisis en wil je graag geholpen worden? Via de website https://nietmijnschuld.nl/corona kun je een aanvraag indienen.

Lees dit bericht

Studenten van de TU Eindhoven komen met een speciaal apparaat wat afvalbranden moet voorkomen.

Batterijbranden gebeuren nauwelijks, maar als het gebeurt dan zijn deze bijna niet meer te stoppen. Steeds meer producten maken tegenwoordig gebruik van batterijen. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon of elektrische tandenborstel. Doordat steeds meer producten een batterij hebben, worden de batterijbranden ook een toenemend probleem. Voor dit probleem is op de Technische Universiteit Eindhoven een oplossing bedacht.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00