Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Ongedierte bestrijden in jouw kamer

 11/10/2019

Je woont op jezelf. Heerlijk, maar daar komen ook wel eens negatieve dingen bij kijken. Helaas krijg je soms nog wel eens onuitgenodigde bezoekers over de vloer. Fruitvliegjes die rond je prullenbak vliegen, muizen die de laatste stukjes pizza meenemen of bijen die op de zoete geur van limonade afkomen. Ongedierte is een van de grootste problemen bij studenten die een kamer huren. Marcel van Hooijdonk geeft tips over hoe je het ongedierte buiten de deur kan houden.

Waarom ongedierte buiten je kamer?

"Ongedierte buiten je kamer houden is van groot belang", aldus Marcel van Hooijdonk. Hiermee verklein je de kans op de volgende effecten:

  • Gestoken worden door muggen en wespen.
  • De kans om ziektes te krijgen van muizen of ratten.
  • Slechte hygiënische omstandigheden.

Door het ongedierte buiten je kamer te houden, is je kamer meteen een stuk schoner. En als je (onverwachts) bezoek krijgt van kennissen, vrienden of familie laat je een goede indruk achter. 

“Doe alle LED schermen uit als je je kamer gaat luchten’’

Marcel van Hooijdonk: “Eén van de beste manieren om ongedierte buiten de deur te houden, is om
alle LED schermen uit te zetten als je je kamer gaat luchten. Ledverlichting produceert UV-A licht, dat verder reikt dan bijvoorbeeld fosforverlichting. Kamervliegen worden sterk aangetrokken door UV-A licht omdat hun ogen erg gevoelig zijn voor licht op die golflengte.”

Maak geregeld je kamer schoon

“Probeer regelmatig je kamer schoon te houden”, aldus Marcel van Hooijdonk. “Hygiëne is zeer belangrijk in een kamer. Maak een schoonmaakschema of kies een vaste dag om alle vuilniszakken weg te gooien, etensresten op te ruimen en alle hoeken en gaten goed schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat al het ongedierte, zoals fruitvliegjes of bijen, niet meer afkomt op stinkende prullenbakken of op de zoete geur van gemorste limonade.”

‘’Voorkomen is beter dan genezen’’

Marcel van Hooijdonk: “Het beste is om je verhuurde kamer vanaf het begin schoon te houden. Het is makkelijker om ongedierte buiten te houden, dan om het te bestrijden wanneer je er last van hebt. Wil je meer tips over hoe je je verhuurde kamer schoon kan houden? Lees dan ook het artikel met de perfecte tips over hoe je je kamer schoon kan houden. Zoals men zegt: Voorkomen is beter dan genezen.”

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Coronavoordelen: "WC was nog nooit zo schoon"

Hoewel er vrijwel alleen nadelen zitten aan de coronacrisis, levert het hier en daar soms toch een klein voordeel op. Zo ook voor de Gelderse studenten uit Wageningen. Het vele thuiszitten zorgt ervoor dat er volop schoongemaakt kan worden. "De wc is nog nooit zo schoon geweest", vertelt David aan Omroep Gelderland. Een positieve coronatest zorgde ervoor dat het hele huishouden tien dagen in thuisisolatie moest. Hoe maak je de tijd dan vol? Door onder andere schoon te maken. "Voor ons houdt het in dat we elke keer na gebruik wc en douche schoonmaken. Ik denk dat het hele studentenhuis nog nooit zo schoon is geweest", lacht Tjerk. "Het is helemaal spic en span. Het toilet is nog nooit zo schoon geweest en het ruikt helemaal naar bloemetjes hierbinnen." De studenten vermaken zich onderling prima. Tot aankomende zaterdag zit het gezelschap in quarantaine, daarna kunnen zij zich weer bewegen. "We zijn een heel hecht huishouden, dus we houden het nog wel even vol", besluit David.

Lees dit bericht

Hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?

Veel studenten die voor het eerst op zichzelf in een gehuurde kamer gaan wonen, krijgen naarmate de tijd vordert de vraag: ‘hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?’. Volgens Marcel van Hooijdonk is dit een probleem dat meer met zich meebrengt dan een routineklus. Door de slechte hygiëne in je kamer kun je uiteindelijk zelfs ongedierte krijgen. Dit artikel legt uit hoe je als student met zo min mogelijk inspanning het beste resultaat kunt behalen.

Lees dit bericht

Op kamers: deze spullen moet je in huis hebben

Je gaat op kamers. Indien je voor de eerste keer op jezelf gaat wonen, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Je krijgt vele verantwoordelijkheden, zoals het bijhouden van je kamer en eventuele gemeenschappelijke leefruimtes, maar ook betalingsverplichtingen en ervoor zorgen dat je te eten in huis hebt. Daarom volgt een overzicht van spullen die je in huis moet hebben, zodat je goed voorbereid bent! Je eigen kamer Natuurlijk zorg je voor een bed in je kamer en een kast om je kleding in op te ruimen. Maar vergeet zeker niet om een eigen werkplekje te creëren. Vanuit bed werken klinkt misschien goed, maar je zult merken dat je een bureau op termijn gaat waarderen. En vergeet het bijzettafeltje niet, waar je wat glazen op kwijt kunt. Altijd fijn om dat achter de hand te hebben. De keuken Als je beschikt over een gemeenschappelijke keuken, zal er al veel aanwezig zijn. Toch is het handig om even te kijken of er niets mist. Zijn er voldoende hand- en theedoeken? Afwasmiddel om al het keukengerei mee schoon te maken? Heb je genoeg borden in huis? Staat er een prullenbak en heb je vuilniszakken? Overleggen met je nieuwe huisgenoten kan nooit kwaad. Hoe beter je voorbereid bent, hoe makkelijker jouw studententijd zal zijn. Betrek je een eigen studio of appartement en heb je nog niets in huis? Vergeet naast de pannen, het bestek, keukengerei ook vooral niet een lekker tosti-ijzer of een handige ovenschaal. Verschillende glazen en bekers in andere soorten en maten kunnen ook geen kwaad. De badkamer Voor de badkamer kan er eigenlijk weinig misgaan. Je toiletspullen heb je in huis, maar vergeet je de föhn niet? Opbergbakjes, een wasrekje en wasmand zul je echter niet in alle gevallen gelijk hebben. Dit zijn daarom ook zeker spullen die je niet mag vergeten en erg handig voor je zijn. Check? Check!

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00