Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Dakloze studenten verzoeken online onderwijs

 26/09/2022

Afgelopen week hebben een groep dakloze studenten in een brief naar het universiteitsbestuur verzocht om online onderwijs weer mogelijk te maken. Internationale studenten die geen kamer hebben kunnen vinden en verplicht naar huis moesten willen niet hun jaren weggooien dankzij een kamertekort in Nederland. De juiste oplossing hiervoor is online onderwijs vinden zij.

Het verzoek

De brief is ondertussen ontvangen, maar is nog niet behandeld door de mensen die hier over gaan. Desondanks kunnen de studenten binnenkort wel een antwoord verwachten van de universiteiten. De universiteiten zijn momenteel goed aan het onderzoeken of het niks af doet aan de kwaliteit van het onderwijs.

Hybride onderwijs

Hybride onderwijs is een lastig verhaal vinden veel mensen. Onderwijs geven waar mensen zowel fysiek als online aanwezig zijn is lastig te combineren voor een docent. Dit komt namelijk omdat mensen die online aanwezig zijn ook zoveel mogelijk betrokken moeten worden bij de les. Ook breekt het een beetje het belang van de fysieke contactmomenten af. Wel wordt er aangegeven dat het misschien een tijdelijke oplossing kan zijn als (nood)situatie voor sommige internationale studenten die niet aan een kamer kunnen komen in Nederland.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Driehonderd studenten testen nieuwe app voor mobiliteit | Deel 1

Driehonderd studenten uit Rotterdam testen drie maanden lang een nieuwe reisapp. Het voordeel van deze reisapp? Studenten kunnen nu naast het OV ook deelvervoer huren via deze app. De Ov-chipkaart vervalt hierdoor en de studenten hoeven geen andere apps meer te gebruiken voor het huren van bijvoorbeeld een check scooter.

Lees dit bericht

Steeds minder HBO studenten kiezen voor een verpleegkundige opleiding

De afgelopen jaren kiezen jongeren steeds minder voor een van de vier hbo-opleidingen verpleegkunde. In Brabant hebben er 18 procent minder studenten aangemeld dan vorig jaar. Tilburg is hierin de grootste boosdoener. Hier hebben maar liefst 41 procent studenten minder aangemeld dan vorig jaar.

Lees dit bericht

Studenten gaan de straat op voor een hogere basisbeurs

Afgelopen week hebben er honderden studenten gedemonstreerd in Amsterdam. De reden van deze demonstratie was het eisen van een hogere basisbeurs. Daarnaast willen deze studenten ook dat oud studenten een ruime compensatie krijgen voor het sociaal leenstelsel. Er zijn namelijk oud-studenten met een studieschuld van 40.000 euro.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00