Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Universiteit Nijmegen schrapt de online lessen als eerste universiteit van Nederland

 15/08/2022

Om ervoor te zorgen dat de studenten daadwerkelijk weer naar de campus komen voor onderwijs heeft de Universiteit van Nijmegen online les geschrapt voor het aankomende jaar. Er zal geen livestreaming meer zijn van colleges die studenten voorheen thuis konden volgen.

Het was al wat langer bekend dat het niveau van het onderwijs wat lager ligt sinds de coronapandemie die heerste in het land. Onder andere werd er toen ook les vanaf thuis aangeboden. Deze mogelijkheid om les thuis te volgen werd ook nog gehanteerd na de pandemie. Toch heeft de Universiteit van Nijmegen nu besloten om deze digitale manier van les te geven op te heffen.

Kwaliteit van les

Dankzij het online les volgen is de kwaliteit van de lessen flink achteruit gegaan vindt de Universiteit. Daarnaast kwamen er nog maar heel weinig studenten naar de campus om een les te volgen. Door het schrappen van de digitaal volgbare lessen hoopt de universiteit dat het welzijn van de studenten verbetert dankzij het sociale contact. Daarnaast hoopt de universiteit ook op een verbetering van het kwaliteit van het onderwijs.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Driehonderd studenten testen nieuwe app voor mobiliteit | Deel 1

Driehonderd studenten uit Rotterdam testen drie maanden lang een nieuwe reisapp. Het voordeel van deze reisapp? Studenten kunnen nu naast het OV ook deelvervoer huren via deze app. De Ov-chipkaart vervalt hierdoor en de studenten hoeven geen andere apps meer te gebruiken voor het huren van bijvoorbeeld een check scooter.

Lees dit bericht

Bachelordiploma behalen binnen vooropgestelde studietijd lukt steeds minder studenten

Steeds meer studenten behalen niet hun bachelordiploma binnen de vooropgestelde studieduur. 70 procent van de studenten die drie jaar geleden zijn bachelor begon heeft het niet binnen de tijd gehaald en moet er dus een jaar of langer over doen. Dit is een groot deel van de studenten en baart daarom veel zorgen.

Lees dit bericht

Zwolse en Delftse studenten krijgen als enige studenten wel de energietoeslag uitgekeerd

Ben jij een student uit Zwolle of Delft? Dan heb jij geluk! Deze gemeentes hebben als enige gemeentes in Nederland er voor gekozen om ook de energietoeslag uit te keren aan studenten die op zichzelf wonen. Dit bedraagt een eenmalige bijdrage van 1300 euro.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00