Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Basisbeurs te klein voor studenten waarvan de ouders 55.000 euro in het jaar verdienen

 31/08/2022

Studenten waarvan de ouders rond anderhalf keer modaal verdienen, moeten ook met een basisbeurs nog steeds bijlenen of werken. Anders zouden deze studenten niet rond kunnen komen. Dit heeft het budgetinstituut Nibud afgelopen dinsdag bekend gemaakt.

Basisbeurs

Volgend studiejaar (2023/2024) zal de basisbeurs weer opnieuw ingevoerd worden. De overheid vindt dat de drempel om te kunnen studeren momenteel te hoog ligt. Met de basisbeurs willen ze in ieder geval de financiële drempel verlagen. Vanaf volgend jaar zullen studenten dus een basisbeurs krijgen met daarop aanvullend een extra beurs die maximaal 401 euro kan zijn. Deze extra beurs hangt af van het inkomen van de ouders.

Uitwonende student

Een uitwonende student met een zorgtoeslag, studiebeurs en aanvullende beurs zal vanaf volgend jaar maar liefst 786 euro maandelijks te besteden hebben. Daartegenover staat dat uitwonende studenten in 2021 gemiddeld 1041 uitgaven in de maand. Dit houdt in dat de student alsnog een tekort over houdt. En dit tekort wordt alleen maar groter dankzij de hoge inflatie die momenteel heerst.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Vele studenten gaan de druk op de IC-afdeling van het Erasmus MC proberen te verlichten door hun hulp.

Studenten met een medische achtergrond worden sinds afgelopen weekend opgeroepen om te komen helpen in het Erasmus ziekenhuis. De druk op de intensive care is momenteel heel erg hoog waardoor de hulp van deze studenten hard nodig is.

Lees dit bericht

Compensatie voor pechstudenten is niet eerlijk

Sinds 2015 is de basisbeurs voor studenten afgeschaft en ontvingen uitwonende studenten geen 270 euro per maand meer. Het zogenaamde sociale leenstelsel kwam hiervoor in de plaats. Wat betekende dat studenten alles konden lenen en in 35 jaar terug konden betalen.

Lees dit bericht

Ongedierte bestrijden in jouw kamer

Je woont op jezelf. Heerlijk, maar daar komen ook wel eens negatieve dingen bij kijken. Helaas krijg je soms nog wel eens onuitgenodigde bezoekers over de vloer. Fruitvliegjes die rond je prullenbak vliegen, muizen die de laatste stukjes pizza meenemen of bijen die op de zoete geur van limonade afkomen. Ongedierte is een van de grootste problemen bij studenten die een kamer huren. Marcel van Hooijdonk geeft tips over hoe je het ongedierte buiten de deur kan houden.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00