Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Mbo-studenten moeten makkelijker kunnen switchen in opleiding

 23/11/2022

Taskforce Doelmatigheid van het bedrijfsleven en beroepsonderwijs wil dat er meer mensen kiezen voor een studie in de zorg of techniek. Zij geven daarom het advies om het voor mbo-studenten makkelijker te maken om van opleiding te switchen. Dit advies is opgesteld omdat steeds minder vaak mensen kiezen voor een mbo-studie.

Opleiding

Steeds meer mbo-studenten kiezen daarnaast een economische of administratieve studie, dit krijgen zij vaak vanuit huis mee. Terwijl de arbeidsmarkt in Nederland momenteel juist op zoek is naar afgestudeerden in de zorg en techniek, waar voor mbo’ers vaker ook meer geld kan worden verdiend.

Salaris

De Keuzegids 2022 geeft aan dat de beste salarissen voor mbo’ers te vinden zijn in de procestechniek, vervoer en verpleegkunde. Potentiële mbo-studenten zouden hierover een voorlichting moeten krijgen op de basisschool vinden meerdere partijen. Ook voor scholen zou het aantrekkelijker moeten worden gemaakt om deze mensen aan te trekken. Momenteel is het namelijk voor de scholen nog niet aantrekkelijk genoeg om potentiële studenten voor te lichten en aan te trekken.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Studenten van de TU Eindhoven komen opnieuw met een briljante uitvinding die van toepassing is op alle doven mensen

Een mouw waarmee je taal kunt voelen door middel van trillingen. Hiermee kunnen mensen iedere vreemde taal voelen en daadwerkelijk ook begrijpen. Deze mouw kan de ideale oplossing zijn voor mensen die doof zijn.

Lees dit bericht

Nederlandse studenten verdienen het meeste bij van alle andere Europese studenten

Maar liefst zeven op de tien studenten hebben een bijbaan in Nederland. Dit is het hoogste aantal van alle andere Europese landen. In Zuid-Europa werken studenten zelfs maar zelden naast hun opleiding. Het Europese statistiekbureau heeft hierbij gekeken naar alle personen tussen 15 en 29 jaar.

Lees dit bericht

Studenten gaan de straat op voor een hogere basisbeurs

Afgelopen week hebben er honderden studenten gedemonstreerd in Amsterdam. De reden van deze demonstratie was het eisen van een hogere basisbeurs. Daarnaast willen deze studenten ook dat oud studenten een ruime compensatie krijgen voor het sociaal leenstelsel. Er zijn namelijk oud-studenten met een studieschuld van 40.000 euro.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00