Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Ook Nijmeegse studenten kunnen vanaf nu aanspraak maken op de energietoeslag

 08/08/2022

Alle Nijmeegse studenten zijn buitengesloten voor de eenmalige toeslag net zoals in vele andere steden. Hier was een bepaalde student het niet mee eens die vervolgens naar de rechter is gestapt. Dit eindigde positief voor de student uit Nijmegen, zij heeft de rechtszaak gewonnen en krijgt nu alsnog de eenmalige energietoeslag van 800 euro.

Naar eigen zeggen heeft de student recht op de toeslag omdat hij ook de gevolgen voelde van de verhoogde energieprijzen en daardoor weinig te besteden had. Nijmegen gaf hem alleen geen recht op deze tegemoetkoming omdat hij een student was.

Uitspraak rechter

De rechter ging alleen niet mee in de uitspraken van Nijmegen. Gemeenten mogen namelijk niet hele groepen uitsluiten zoals ‘studenten’. Iedere student heeft namelijk een andere woonsituatie en daarom moeten studenten individueel behandeld worden en niet als een gehele groep vond de rechter.

Dankzij deze uitspraak zullen studenten niet alleen in Nijmegen, maar ook in andere steden recht hebben op een compensatie van de hoge energiekosten. Dit is daarom geweldig nieuws voor iedere zelfstandige student in Nederland.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Overlast van studenten in Tilburg wordt alsmaar groter

In Tilburg zijn veel brandbrieven gestuurd naar de gemeente vanwege overlast van de studenten. Op verschillende plekken in Tilburg is de overlast te groot van de studenten volgens omwonende. Hierdoor is er op verschillende plekken beveiliging ingeschakeld om het feestverbod te handhaven.

Lees dit bericht

Bachelordiploma behalen binnen vooropgestelde studietijd lukt steeds minder studenten

Steeds meer studenten behalen niet hun bachelordiploma binnen de vooropgestelde studieduur. 70 procent van de studenten die drie jaar geleden zijn bachelor begon heeft het niet binnen de tijd gehaald en moet er dus een jaar of langer over doen. Dit is een groot deel van de studenten en baart daarom veel zorgen.

Lees dit bericht

De oplossing voor het lerarentekort

Uit een proefproject blijkt dat het lerarentekort op een geheel simpele manier is op te lossen. Leraren besteden namelijk over het algemeen 15 tot 25 procent van hun tijd aan het nakijken en verbeteren van toetsen. Door studenten dit te laten doen kunnen studenten 1-2 uur extra les geven in de week en wordt het lerarentekort opgelost.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00