Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Studenten maken van bezuinigen een spelletje

 26/01/2023

De inflatie in Nederland heeft een grote impact op studenten maar ook op gezinnen in Nederland. Studenten doen er dan ook alles aan om op de kleintjes te letten. Zij proberen te bezuinigen door bijvoorbeeld korter te douchen of door de verwarming een standje lager te zetten. Een aantal studenten uit Hilversum hebben een unieke oplossing bedacht. Zij hebben namelijk een spel ontwikkeld waar studenten op een leuke manier leren te bezuinigen.

Maatschappelijk verantwoord spel

De vijf studenten kregen een keuzevak aangeboden waarbij zij zelf een onderneming moesten starten. Zij wilde iets oprichten dat maatschappelijk verantwoord was. Zo kwamen zij op het idee om een spel te maken dat je leert bezuinigen. Het spel is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en het heeft wat weg van domino.

De studenten hebben het spel al getest op een aantal basisscholen waar het een groots succes was. Vele kinderen wilde het vaker spelen en je hoort kinderen dan ook termen zeggen zoals ‘pak een dekentje’ dankzij het spel.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Ieder jaar weer meer internationale studenten in Nederland

In Nederland volgen maar liefst 115.000 internationale studenten een opleiding in Nederland. Dit is ruim 11.000 meer dan in het schooljaar van 2020-2021. Het grootste deel van deze studenten volgt een opleiding op de universiteit. Dit zijn er namelijk 80.000 de andere 35.000 volgen een hbo opleiding.

Lees dit bericht

Mbo-studenten moeten makkelijker kunnen switchen in opleiding

Taskforce Doelmatigheid van het bedrijfsleven en beroepsonderwijs wil dat er meer mensen kiezen voor een studie in de zorg of techniek. Zij geven daarom het advies om het voor mbo-studenten makkelijker te maken om van opleiding te switchen. Dit advies is opgesteld omdat steeds minder vaak mensen kiezen voor een mbo-studie.

Lees dit bericht

De aanvullende basisbeurs wordt hoger voor alle studenten

Voor alle studenten wordt de basisbeurs iets hoger dan de jaren hiervoor. Ook komen studenten eerder in aanmerking voor een aanvullende beurs. Daartegenover staat alleen wel dat eerstejaars studenten een verdubbeling van het collegegeld krijgen. Dit wetsvoorstel voor de vernieuwing van de studiefinanciering staat nu op internet zodat iedereen er commentaar op kan geven.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00