Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Studenten zijn het meest ontevreden over de economische en juridische opleidingen

 05/07/2022

Uit de Nationale Studenten Enquête blijkt dat de studenten van de economische en juridische opleidingen het minst tevreden zijn over hun studie. Dit is volgens de directeur van Juridische Hogeschool Avans en Fontys niet verbazend. Er is namelijk sinds kort een nieuwe onderwijsvorm op deze opleiding.

Studenten worden op deze opleiding sinds kort volledig losgelaten. De studie richt zich momenteel heel erg op zelfstudie, maar dit brengt ook nadelen met zich mee. Zo hebben de studenten geen hoorcolleges meer en weet een groot deel niet waar ze terecht kunnen bij vragen.

Structuur

De structuur die de studenten normaal gesproken hadden op een opleiding is weggevallen. Dit ervaren de studenten niet als prettig en zijn ze daarom niet meer tevreden met de opleiding. Het grootste verbeterpunt bij deze nieuwe onderwijsvorm is de communicatie. Deze verloopt tussen docenten en studenten niet meer goed omdat ze elkaar minder zien als eerst.

Dankzij deze evaluatie weet de opleiding dat er nog genoeg ruimte is voor verbetering waar ze zich de komende jaren op gaan focussen. Alle genoemde obstakels in de enquête zullen worden aangepast en opgelost.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Studenten volgen steeds minder vaak fysieke les sinds de coronacrisis

Er gelden momenteel in Nederland geen coronaregels meer, dus zou je denken dat de hoge scholen en universiteiten weer helemaal vol zitten met studenten. Niks is minder waar. Docenten maken zich langzaam zorgen over de jongeren die niet tot weinig fysiek les volgen. De drempel in het mbo en hbo om weer fysiek les te volgen blijkt te hoog.

Lees dit bericht

Groot tekort aan studentenkamers in Rotterdam

In Rotterdam heerst momenteel een woningtekort voor studenten. Er staan duizenden mensen op een wachtlijst en dit aantal loopt alleen maar op. Hogeschool Rotterdam heeft nu gevraagd aan zijn werknemers of dat zij studenten in huis willen nemen. De reden hiervoor is omdat er veel studenten geneigd zijn te stoppen met de opleiding omdat ze geen plekje hebben om te leven.

Lees dit bericht

Zwolse en Delftse studenten krijgen als enige studenten wel de energietoeslag uitgekeerd

Ben jij een student uit Zwolle of Delft? Dan heb jij geluk! Deze gemeentes hebben als enige gemeentes in Nederland er voor gekozen om ook de energietoeslag uit te keren aan studenten die op zichzelf wonen. Dit bedraagt een eenmalige bijdrage van 1300 euro.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00