Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Eerste keer op kamers? Marcel van Hooijdonk helpt je op weg!

 09/12/2019

Je hebt er al jaren op zitten wachten en nu is het eindelijk zover. Je mag het huis uit en op je zelf wonen! Wanneer je eindelijk jouw ideale kamer hebt gevonden en denkt van alle stress af te zijn, komt er toch nog wat meer bij kijken. Om je een handje te helpen hebben we een handige checklist voor je opgesteld. Kijk snel en regel het meteen!

Je huurcontract

In alle enthousiasme van het vinden van je nieuwe kamer kan het je misschien ontgaan zijn. Daarom benadrukken we het nog even voor je. Pas wanneer het huurcontract opgesteld en ondertekent is ben je de officiële bewoner van je nieuwe woonruimte! Regel dit dus zo snel mogelijk maar ook zorgvuldig. Op deze pagina van de overheid lees je wat er zoal in een huurcontract vermeld moet staan.

Je inschrijven bij de gemeente

Ook niet onbelangrijk, de inschrijving bij je nieuwe gemeente. Zo weet de overheid wat je nieuwe woonadres is. Dit is onder andere van belang voor de belastingdienst wat je dus ook financiële voordelen kan opleveren. Wil je meer weten over de inschrijving of ben je op zoek naar algemene informatie over je buurt, kijk dan op de website van je gemeente.

Meubels voor je nieuwe kamer

Misschien heb je al meubels die je wilt meenemen of ga je voor een volledig nieuw interieur. Je zult hoe dan ook een vervoersmiddel nodig hebben om alle meubels naar je kamer te krijgen. De familieauto is niet altijd de meest praktische optie, een aanhangwagen of busje is een veel betere optie. Zelfs met rijbewijs B is het toegestaan om een groot formaat busje te rijden. Reken voor je zelf uit wat voor jou de goedkoopste of meest praktische oplossing is. Vergeet niet dat hier vaak een borg voor gevraagd wordt.

Extra verzekeringen

Je zorgverzekering moet je als het goed is al zelf betalen. Wanneer je op jezelf woont is het verstandig om een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij welke verzekeraar je dit doet maakt in principe niet uit.

Je adres wijzigen

Dit gaat nooit automatisch! Je adreswijziging bij de gemeente wordt ook niet doorgevoerd naar andere instanties. Dit zul je dus helemaal zelf moeten regelen. Neem contact op met alle instanties waar je brieven van kunt ontvangen. Vaak kan dit online geregeld worden of in de persoonlijke instellingen van je eigen accounts.

Leer je buren kennen

Nieuwe mensen leren kennen is toch het leukste gedeelte. Het is niet een vereiste maar zeker aan te raden. Het zal het niet alleen gezelliger maken in je nieuwe woning maar ook eventuele ruzies voorkomen. Als je elkaar kent zul je ook sneller rekening houden met elkaars wensen.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?

Veel studenten die voor het eerst op zichzelf in een gehuurde kamer gaan wonen, krijgen naarmate de tijd vordert de vraag: ‘hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?’. Volgens Marcel van Hooijdonk is dit een probleem dat meer met zich meebrengt dan een routineklus. Door de slechte hygiëne in je kamer kun je uiteindelijk zelfs ongedierte krijgen. Dit artikel legt uit hoe je als student met zo min mogelijk inspanning het beste resultaat kunt behalen.

Lees dit bericht

Ongedierte bestrijden in jouw kamer

Je woont op jezelf. Heerlijk, maar daar komen ook wel eens negatieve dingen bij kijken. Helaas krijg je soms nog wel eens onuitgenodigde bezoekers over de vloer. Fruitvliegjes die rond je prullenbak vliegen, muizen die de laatste stukjes pizza meenemen of bijen die op de zoete geur van limonade afkomen. Ongedierte is een van de grootste problemen bij studenten die een kamer huren. Marcel van Hooijdonk geeft tips over hoe je het ongedierte buiten de deur kan houden.

Lees dit bericht

Op kamers: deze spullen moet je in huis hebben

Je gaat op kamers. Indien je voor de eerste keer op jezelf gaat wonen, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Je krijgt vele verantwoordelijkheden, zoals het bijhouden van je kamer en eventuele gemeenschappelijke leefruimtes, maar ook betalingsverplichtingen en ervoor zorgen dat je te eten in huis hebt. Daarom volgt een overzicht van spullen die je in huis moet hebben, zodat je goed voorbereid bent! Je eigen kamer Natuurlijk zorg je voor een bed in je kamer en een kast om je kleding in op te ruimen. Maar vergeet zeker niet om een eigen werkplekje te creëren. Vanuit bed werken klinkt misschien goed, maar je zult merken dat je een bureau op termijn gaat waarderen. En vergeet het bijzettafeltje niet, waar je wat glazen op kwijt kunt. Altijd fijn om dat achter de hand te hebben. De keuken Als je beschikt over een gemeenschappelijke keuken, zal er al veel aanwezig zijn. Toch is het handig om even te kijken of er niets mist. Zijn er voldoende hand- en theedoeken? Afwasmiddel om al het keukengerei mee schoon te maken? Heb je genoeg borden in huis? Staat er een prullenbak en heb je vuilniszakken? Overleggen met je nieuwe huisgenoten kan nooit kwaad. Hoe beter je voorbereid bent, hoe makkelijker jouw studententijd zal zijn. Betrek je een eigen studio of appartement en heb je nog niets in huis? Vergeet naast de pannen, het bestek, keukengerei ook vooral niet een lekker tosti-ijzer of een handige ovenschaal. Verschillende glazen en bekers in andere soorten en maten kunnen ook geen kwaad. De badkamer Voor de badkamer kan er eigenlijk weinig misgaan. Je toiletspullen heb je in huis, maar vergeet je de föhn niet? Opbergbakjes, een wasrekje en wasmand zul je echter niet in alle gevallen gelijk hebben. Dit zijn daarom ook zeker spullen die je niet mag vergeten en erg handig voor je zijn. Check? Check!

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00