Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Eerste keer op kamers? Marcel van Hooijdonk helpt je op weg!

 09/12/2019

Je hebt er al jaren op zitten wachten en nu is het eindelijk zover. Je mag het huis uit en op je zelf wonen! Wanneer je eindelijk jouw ideale kamer hebt gevonden en denkt van alle stress af te zijn, komt er toch nog wat meer bij kijken. Om je een handje te helpen hebben we een handige checklist voor je opgesteld. Kijk snel en regel het meteen!

Je huurcontract

In alle enthousiasme van het vinden van je nieuwe kamer kan het je misschien ontgaan zijn. Daarom benadrukken we het nog even voor je. Pas wanneer het huurcontract opgesteld en ondertekent is ben je de officiële bewoner van je nieuwe woonruimte! Regel dit dus zo snel mogelijk maar ook zorgvuldig. Op deze pagina van de overheid lees je wat er zoal in een huurcontract vermeld moet staan.

Je inschrijven bij de gemeente

Ook niet onbelangrijk, de inschrijving bij je nieuwe gemeente. Zo weet de overheid wat je nieuwe woonadres is. Dit is onder andere van belang voor de belastingdienst wat je dus ook financiële voordelen kan opleveren. Wil je meer weten over de inschrijving of ben je op zoek naar algemene informatie over je buurt, kijk dan op de website van je gemeente.

Meubels voor je nieuwe kamer

Misschien heb je al meubels die je wilt meenemen of ga je voor een volledig nieuw interieur. Je zult hoe dan ook een vervoersmiddel nodig hebben om alle meubels naar je kamer te krijgen. De familieauto is niet altijd de meest praktische optie, een aanhangwagen of busje is een veel betere optie. Zelfs met rijbewijs B is het toegestaan om een groot formaat busje te rijden. Reken voor je zelf uit wat voor jou de goedkoopste of meest praktische oplossing is. Vergeet niet dat hier vaak een borg voor gevraagd wordt.

Extra verzekeringen

Je zorgverzekering moet je als het goed is al zelf betalen. Wanneer je op jezelf woont is het verstandig om een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij welke verzekeraar je dit doet maakt in principe niet uit.

Je adres wijzigen

Dit gaat nooit automatisch! Je adreswijziging bij de gemeente wordt ook niet doorgevoerd naar andere instanties. Dit zul je dus helemaal zelf moeten regelen. Neem contact op met alle instanties waar je brieven van kunt ontvangen. Vaak kan dit online geregeld worden of in de persoonlijke instellingen van je eigen accounts.

Leer je buren kennen

Nieuwe mensen leren kennen is toch het leukste gedeelte. Het is niet een vereiste maar zeker aan te raden. Het zal het niet alleen gezelliger maken in je nieuwe woning maar ook eventuele ruzies voorkomen. Als je elkaar kent zul je ook sneller rekening houden met elkaars wensen.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?

Veel studenten die voor het eerst op zichzelf in een gehuurde kamer gaan wonen, krijgen naarmate de tijd vordert de vraag: ‘hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?’. Volgens Marcel van Hooijdonk is dit een probleem dat meer met zich meebrengt dan een routineklus. Door de slechte hygiëne in je kamer kun je uiteindelijk zelfs ongedierte krijgen. Dit artikel legt uit hoe je als student met zo min mogelijk inspanning het beste resultaat kunt behalen.

Lees dit bericht

Ongedierte bestrijden in jouw kamer

Je woont op jezelf. Heerlijk, maar daar komen ook wel eens negatieve dingen bij kijken. Helaas krijg je soms nog wel eens onuitgenodigde bezoekers over de vloer. Fruitvliegjes die rond je prullenbak vliegen, muizen die de laatste stukjes pizza meenemen of bijen die op de zoete geur van limonade afkomen. Ongedierte is een van de grootste problemen bij studenten die een kamer huren. Marcel van Hooijdonk geeft tips over hoe je het ongedierte buiten de deur kan houden.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00