Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Eerste keer op kamers? Marcel van Hooijdonk helpt je op weg!

 09/12/2019

Je hebt er al jaren op zitten wachten en nu is het eindelijk zover. Je mag het huis uit en op je zelf wonen! Wanneer je eindelijk jouw ideale kamer hebt gevonden en denkt van alle stress af te zijn, komt er toch nog wat meer bij kijken. Om je een handje te helpen hebben we een handige checklist voor je opgesteld. Kijk snel en regel het meteen!

Je huurcontract

In alle enthousiasme van het vinden van je nieuwe kamer kan het je misschien ontgaan zijn. Daarom benadrukken we het nog even voor je. Pas wanneer het huurcontract opgesteld en ondertekent is ben je de officiële bewoner van je nieuwe woonruimte! Regel dit dus zo snel mogelijk maar ook zorgvuldig. Op deze pagina van de overheid lees je wat er zoal in een huurcontract vermeld moet staan.

Je inschrijven bij de gemeente

Ook niet onbelangrijk, de inschrijving bij je nieuwe gemeente. Zo weet de overheid wat je nieuwe woonadres is. Dit is onder andere van belang voor de belastingdienst wat je dus ook financiële voordelen kan opleveren. Wil je meer weten over de inschrijving of ben je op zoek naar algemene informatie over je buurt, kijk dan op de website van je gemeente.

Meubels voor je nieuwe kamer

Misschien heb je al meubels die je wilt meenemen of ga je voor een volledig nieuw interieur. Je zult hoe dan ook een vervoersmiddel nodig hebben om alle meubels naar je kamer te krijgen. De familieauto is niet altijd de meest praktische optie, een aanhangwagen of busje is een veel betere optie. Zelfs met rijbewijs B is het toegestaan om een groot formaat busje te rijden. Reken voor je zelf uit wat voor jou de goedkoopste of meest praktische oplossing is. Vergeet niet dat hier vaak een borg voor gevraagd wordt.

Extra verzekeringen

Je zorgverzekering moet je als het goed is al zelf betalen. Wanneer je op jezelf woont is het verstandig om een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij welke verzekeraar je dit doet maakt in principe niet uit.

Je adres wijzigen

Dit gaat nooit automatisch! Je adreswijziging bij de gemeente wordt ook niet doorgevoerd naar andere instanties. Dit zul je dus helemaal zelf moeten regelen. Neem contact op met alle instanties waar je brieven van kunt ontvangen. Vaak kan dit online geregeld worden of in de persoonlijke instellingen van je eigen accounts.

Leer je buren kennen

Nieuwe mensen leren kennen is toch het leukste gedeelte. Het is niet een vereiste maar zeker aan te raden. Het zal het niet alleen gezelliger maken in je nieuwe woning maar ook eventuele ruzies voorkomen. Als je elkaar kent zul je ook sneller rekening houden met elkaars wensen.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Overlast van studenten in Tilburg wordt alsmaar groter

In Tilburg zijn veel brandbrieven gestuurd naar de gemeente vanwege overlast van de studenten. Op verschillende plekken in Tilburg is de overlast te groot van de studenten volgens omwonende. Hierdoor is er op verschillende plekken beveiliging ingeschakeld om het feestverbod te handhaven.

Lees dit bericht

Groot tekort aan studentenkamers in Rotterdam

In Rotterdam heerst momenteel een woningtekort voor studenten. Er staan duizenden mensen op een wachtlijst en dit aantal loopt alleen maar op. Hogeschool Rotterdam heeft nu gevraagd aan zijn werknemers of dat zij studenten in huis willen nemen. De reden hiervoor is omdat er veel studenten geneigd zijn te stoppen met de opleiding omdat ze geen plekje hebben om te leven.

Lees dit bericht

Coronavoordelen: "WC was nog nooit zo schoon"

Hoewel er vrijwel alleen nadelen zitten aan de coronacrisis, levert het hier en daar soms toch een klein voordeel op. Zo ook voor de Gelderse studenten uit Wageningen. Het vele thuiszitten zorgt ervoor dat er volop schoongemaakt kan worden. "De wc is nog nooit zo schoon geweest", vertelt David aan Omroep Gelderland.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00