Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Studenten hebben last van de gevolgen van de hogere prijzen

 21/09/2022

Dankzij de stijgende prijzen in Nederland hebben studenten steeds meer last met het rondkomen van hun loon. Veel studenten gaan nu meer werken of vragen een lening aan om toch rond te komen in deze tijd van hoge inflatie. Bij de sociale diensten van de onderwijsinstellingen krijgen ze dit studiejaar veel meer vragen binnen voor financiële hulp dan vorig jaar.

Extra centje bijverdienen

Veel studenten werken in hun vrije tijd om een extra centje bij te verdienen om deze aan leuke activiteiten weer uit te geven. Dankzij de hoge inflatie beginnen de studenten het nu anders te zien. Zij vinden namelijk dat ze nu een extra centje bijverdienen om zichzelf in levensonderhoud te voorzien. 

Tekort aan financiële middelen mag geen hinderpaal zijn

Door verschillende mensen wordt benadrukt dat het van groot belang is dat een tekort aan financiële middelen niet een hinderpaal mag zijn om te studeren. Er zijn in het land genoeg middelen om te helpen en daarom mogen studenten niet leiden aan dit probleem. Hierdoor is het ook belangrijk als studenten om jezelf goed te informeren.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Coronavoordelen: "WC was nog nooit zo schoon"

Hoewel er vrijwel alleen nadelen zitten aan de coronacrisis, levert het hier en daar soms toch een klein voordeel op. Zo ook voor de Gelderse studenten uit Wageningen. Het vele thuiszitten zorgt ervoor dat er volop schoongemaakt kan worden. "De wc is nog nooit zo schoon geweest", vertelt David aan Omroep Gelderland.

Lees dit bericht

Niet genoeg studenten maken gebruik van de gratis zelftesten voor Corona

Sinds het begin van het Covid Virus kunnen studenten gratis zelftesten aanvragen. Deze kunnen ze gratis krijgen via het hoger onderwijs. Maar 29 procent maakt gebruik van deze kans om gratis zelftesten te bemachtigen. Dit is te weinig vindt de minister president en wil die 29 procent dan ook zo snel mogelijk hoger zien te krijgen.

Lees dit bericht

Studenten volgen steeds minder vaak fysieke les sinds de coronacrisis

Er gelden momenteel in Nederland geen coronaregels meer, dus zou je denken dat de hoge scholen en universiteiten weer helemaal vol zitten met studenten. Niks is minder waar. Docenten maken zich langzaam zorgen over de jongeren die niet tot weinig fysiek les volgen. De drempel in het mbo en hbo om weer fysiek les te volgen blijkt te hoog.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00