Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

De oplossing voor het lerarentekort

 22/08/2022

Uit een proefproject blijkt dat het lerarentekort op een geheel simpele manier is op te lossen. Leraren besteden namelijk over het algemeen 15 tot 25 procent van hun tijd aan het nakijken en verbeteren van toetsen. Door studenten dit te laten doen kunnen studenten 1-2 uur extra les geven in de week en wordt het lerarentekort opgelost.

Leerkrachten hebben meer tijd over wanneer ze verschillende taken over kunnen laten aan anderen. Het nakijken en verbeteren van toetsen is vaak 15 procent van het werk van een docent. Bij vakken zoals Nederlands of Engels kan dit zelfs nog oplopen tot 25 procent. 

Proefproject

Daarom draait er in verschillende scholen nu een proefproject waar de studenten de taak van het nakijken en verbeteren van toetsen overnemen en de docent die tijd uitbesteedt aan les geven. Op deze manier zou het lerarentekort verholpen moeten worden. Tot nu toe zijn de resultaten en de reacties van de leraren zeer positief.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Aanmeldingen mbo-opleidingen nemen steeds verder af

Het aantal leerlingen die kiezen voor een mbo-opleiding gaat de komende jaren flink teruglopen. Het mbo ervaart namelijk verschillende imagoproblemen, waardoor jongeren sneller voor iets hoger kiezen.

Lees dit bericht

Nederlandse studenten verdienen het meeste bij van alle andere Europese studenten

Maar liefst zeven op de tien studenten hebben een bijbaan in Nederland. Dit is het hoogste aantal van alle andere Europese landen. In Zuid-Europa werken studenten zelfs maar zelden naast hun opleiding. Het Europese statistiekbureau heeft hierbij gekeken naar alle personen tussen 15 en 29 jaar.

Lees dit bericht

Overlast van studenten in Tilburg wordt alsmaar groter

In Tilburg zijn veel brandbrieven gestuurd naar de gemeente vanwege overlast van de studenten. Op verschillende plekken in Tilburg is de overlast te groot van de studenten volgens omwonende. Hierdoor is er op verschillende plekken beveiliging ingeschakeld om het feestverbod te handhaven.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00