Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Driehonderd studenten testen nieuwe app voor mobiliteit | Deel 1

 21/04/2022

Driehonderd studenten uit Rotterdam testen drie maanden lang een nieuwe reisapp. Het voordeel van deze reisapp? Studenten kunnen nu naast het OV ook deelvervoer huren via deze app. De Ov-chipkaart vervalt hierdoor en de studenten hoeven geen andere apps meer te gebruiken voor het huren van bijvoorbeeld een check scooter.

Uit onderzoek blijkt dat studenten minder snel de auto kiezen, als ze een app hebben waar ze ook gemakkelijk deelvervoer kunnen huren. Tijdens deze pilot van ongeveer drie maanden in Rotterdam moet blijken dat er ook minder vaak de auto wordt gepakt. Daarnaast wordt ook gekeken naar het reisgedrag van de studenten en de bereikbaarheid van bepaalde plekken.

Na de pilot van drie maanden moet worden vastgesteld of dit idee succesvol is. Zodra dit het geval is zal deze app ook op meer plekken beschikbaar worden in Nederland.

Overzichtelijk budget

Studenten kunnen al 30 jaar gratis reizen met de bus, tram, trein of metro door een week- of weekendabonnement. Iedere student kan hier gebruik van maken. Toch gebruiken studenten vaak ook gebruik van deelvervoer, denk bijvoorbeeld aan de fietsen, scooters of auto’s. Dit staat allemaal op verschillende apps waardoor het budget lastig in de gaten te houden is. Bij deze nieuwe app kan je al het deelvervoer plannen, boeken en betalen waardoor je budget altijd overzichtelijk op één app staat.

Wil jij op de hoogte blijven van laatste nieuws rondom studenten? Kijk dan op de nieuws pagina waar Marcel van Hooijdonk jou altijd op de hoogte brengt van het laatste nieuws!

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Compensatie voor pechstudenten is niet eerlijk

Sinds 2015 is de basisbeurs voor studenten afgeschaft en ontvingen uitwonende studenten geen 270 euro per maand meer. Het zogenaamde sociale leenstelsel kwam hiervoor in de plaats. Wat betekende dat studenten alles konden lenen en in 35 jaar terug konden betalen.

Lees dit bericht

Studenten in Nederland komen in actie naar aardbeving in Turkije en Syrië

Bij de zware aardbevingen die afgelopen week plaats hebben gevonden in Turkije en Syrië zijn al duizenden mensen omgekomen. Studenten in Nederland zitten niet stil en verzinnen allerlei verschillende manieren om geld in te zamelen. Naast het inzamelen van geld zijn zij ook bezig met het verzamelen van hulpmiddelen.

Lees dit bericht

De aanvullende basisbeurs wordt hoger voor alle studenten

Voor alle studenten wordt de basisbeurs iets hoger dan de jaren hiervoor. Ook komen studenten eerder in aanmerking voor een aanvullende beurs. Daartegenover staat alleen wel dat eerstejaars studenten een verdubbeling van het collegegeld krijgen. Dit wetsvoorstel voor de vernieuwing van de studiefinanciering staat nu op internet zodat iedereen er commentaar op kan geven.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00