Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Zwolse en Delftse studenten krijgen als enige studenten wel de energietoeslag uitgekeerd

 26/07/2022

Ben jij een student uit Zwolle of Delft? Dan heb jij geluk! Deze gemeentes hebben als enige gemeentes in Nederland er voor gekozen om ook de energietoeslag uit te keren aan studenten die op zichzelf wonen. Dit bedraagt een eenmalige bijdrage van 1300 euro.

In verschillende studentensteden werden de studenten automatisch buiten gesloten van de eenmalige toeslag van 1300 euro. Delft en Zwolle hebben er nu alsnog voor gekozen om deze toeslag toch uit te keren richting zelfstandige studenten. Deze studenten wonen namelijk ook op zichzelf en hebben de energietoeslag ook hard nodig zeggen de gemeentes.

Energietoeslag

De energietoeslag was eerst nog 800 euro, maar onlangs heeft het kabinet laten weten dat hier 500 euro bij komt. Deze toeslag is bedoeld voor mensen met een maximaal inkomen van 120 procent van het minimum. Hierin zijn gemeenten wel vrij om hun eigen regels te creëren en daardoor worden de studenten in de meeste steden uitgesloten.

Zwolle het ruimhartigst

In Zwolle doen ze het minst moeilijkst over deze bijdrage. De enige vereiste die zij stellen is minimaal 18 jaar zijn en uitwonend. In Delft is dit net even wat strenger. In die stad moet je namelijk ouder zijn dan 21 en een energierekening op je eigen naam hebben staan. Alleen dan zal je de bijdrage van 1300 euro ontvangen.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Studenten gaan nog meer huur betalen vanwege de verhoging van de gasprijs

Vele studenten in Nijmegen en Arnhem zijn waarschijnlijk vanaf volgend jaar nog meer geld kwijt aan de kamers die ze huren. De verhoging van de huur komt doordat de gasprijs ook omhoog gaat. De verhoging van de huur zal per kamer ongeveer 15 tot 20 euro worden. Doordat de huur prijs van een studentenkamer al hoog ligt tegenwoordig is dit een groot bedrag voor ieder student die er nog bovenop komt.

Lees dit bericht

Studenten gaan de straat op voor een hogere basisbeurs

Afgelopen week hebben er honderden studenten gedemonstreerd in Amsterdam. De reden van deze demonstratie was het eisen van een hogere basisbeurs. Daarnaast willen deze studenten ook dat oud studenten een ruime compensatie krijgen voor het sociaal leenstelsel. Er zijn namelijk oud-studenten met een studieschuld van 40.000 euro.

Lees dit bericht

Internationale studenten brengen de kwaliteit van hoger onderwijs in gevaar

De afgelopen jaren is de komst van internationale studenten in Nederland populairder geworden. Steeds meer internationale studenten willen in Nederland komen studeren. De komst van te veel internationale studenten naar Nederland brengt alleen wel een aantal gevaren met zich mee.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00