Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?

 11/10/2019

Veel studenten die voor het eerst op zichzelf in een gehuurde kamer gaan wonen, krijgen naarmate de tijd vordert de vraag: ‘hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?’. Volgens Marcel van Hooijdonk is dit een probleem dat meer met zich meebrengt dan een routineklus. Door de slechte hygiëne in je kamer kun je uiteindelijk zelfs ongedierte krijgen. Dit artikel legt uit hoe je als student met zo min mogelijk inspanning het beste resultaat kunt behalen.

Wat is het belang van het schoonhouden van mijn gehuurde kamer?

Marcel van Hooijdonk spreekt uit ervaring als hij zegt dat het verbeteren van de hygiëne in je kamer een slimme actie is.

 • Het vermindert de kans op nare geurtjes en ongewenste dierlijke bezoekers;
 • Je hebt minder kans om ziek te worden;
 • Je huisgenoten en huisbaas zijn er ook nog eens blij mee!

Als je hebt schoongemaakt en je gehuurde kamer goed schoonhoudt, zul je direct het verschil zien.
Je zal meer ruimte in je kamer hebben waardoor het er groter uitziet én je frisser voelen wanneer het opgeruimd is.

Ga zelf aan de slag met het schoonhouden van je gehuurde kamer

Om dit allemaal waar te maken en je gehuurde kamer schoon te houden, kun je het beste bepaalde stappen volgen om tot een goed resultaat te komen. In de volgende alinea’s kun je lezen welke stappen dit zijn en wat de juiste volgorde is.

Opruimen en afstoffen

Begin met opruimen zodat je overal bij kunt en alles van de vloer is. Zo kun je beginnen met ‘droog schoonmaken’: de kamer stof vrijmaken zodat je hierna kunt dweilen. Om je kamer stofvrij te maken kun je de volgende stappen ondernemen:

 • Gebruik een goede schoonmaakdoek en wanneer je deze niet hebt, kun je eventueel een oud T-shirt of kussensloop gebruiken;
 • Maak van boven naar beneden schoon; begin bovenop kasten en vensterbanken etc.;
 • Sla het stof uit de gordijnen;
 • Stofzuigen (stofzuig tactisch, begin met het zuigen van de meest bewandelde plekken).

Dweilen en poetsen

Wanneer alles stofvrij is, kun je aan de slag gaan met het gebruiken van schoonmaakmiddelen.

 • Bereid je voor (zet al je schoonmaakspullen klaar);
 • Maak de spiegels streeploos schoon met microvezeldoekjes;
 • Dweilen (na het stofzuigen);
 • Laat de schoonmaakmiddelen even intrekken;
 • Azijn (meng een deel azijn met drie delen water en vul hiermee een plantenspuit om te poetsen);
 • Eindig met de badkamer om ervoor te zorgen dat bacteriën zich zo min mogelijk verplaatsen.

 

Zo. Je beschikt nu over de laatste tips voor een zo schoon mogelijke omgeving. Meer weten? Check dan snel de andere artikelen op deze site. Zelf nog aanvullingen of suggesties? Laat het ons weten!

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Ook door corona getroffen studenten willen compensatie

Ook studenten willen een compensatie vanwege corona. Dat blijkt uit informatie van BNR, dat rondging bij studentenorganisaties LVSB, ISO en FNV Jong. Ook studenten verliezen hun bijbaan en vrezen voor studievertragingen, terwijl kosten als collegegeld gewoon doorlopen. 1300 meldingen Voor studenten met een acuut inkomensverlies is een meldpunt ingericht. De eerste twee weken kwamen al zo’n 1300 meldingen binnen, aldus Alex Tess Rutten, voorzitter van de landelijke Studentenvakbond. Zo gemakkelijk is dat nog niet, zegt Alex. “Je moet best veel gegevens over je contract achterlaten, omdat we ook echt willen helpen, met juridische ondersteuning. We horen veel studenten die in een flexibele schil zitten en ontslagen zijn.” Flink bedrag Door de invoering van het leenstelsel, voorheen kregen een studiefinanciering in de vorm van een gift, zijn studenten extra afhankelijk van een bijbaan, stelt Rutten. “Zo'n 45 procent van hun inkomen is afhankelijk van die bijbaan, dus als dat in één klap wegvalt, is dat een flink bedrag. In ons meldpunt zien we dat gemiddeld 500 tot 600 euro wegvalt. Dat is ook je huur, dus dat is een flink bedrag. De minister stelt voor om méér te gaan lenen, maar dat is een oplossing waar wij ons enorme zorgen over maken.” #Nietmijnschuld Door meer te lenen loopt je studieschuld automatisch verder op. Niet gek dat de landelijke Studentenvakbond zich zorgen maakt. De vakbond zet zich hard in voor getroffen studenten. Heb ook jij financieel last van de coronacrisis en wil je graag geholpen worden? Via de website https://nietmijnschuld.nl/corona kun je een aanvraag indienen.

Lees dit bericht

Eerste keer op kamers? Marcel van Hooijdonk helpt je op weg!

Je hebt er al jaren op zitten wachten en nu is het eindelijk zover. Je mag het huis uit en op je zelf wonen! Wanneer je eindelijk jouw ideale kamer hebt gevonden en denkt van alle stress af te zijn, komt er toch nog wat meer bij kijken. Om je een handje te helpen hebben we een handige checklist voor je opgesteld. Kijk snel en regel het meteen!

Lees dit bericht

Ongedierte bestrijden in jouw kamer

Je woont op jezelf. Heerlijk, maar daar komen ook wel eens negatieve dingen bij kijken. Helaas krijg je soms nog wel eens onuitgenodigde bezoekers over de vloer. Fruitvliegjes die rond je prullenbak vliegen, muizen die de laatste stukjes pizza meenemen of bijen die op de zoete geur van limonade afkomen. Ongedierte is een van de grootste problemen bij studenten die een kamer huren. Marcel van Hooijdonk geeft tips over hoe je het ongedierte buiten de deur kan houden.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00