Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Uitwonende studenten krijgen geen energietoeslag

 04/05/2022

Sinds kort geldt er een nieuwe regeling waarin volwassenen die zelfstandig wonen een energietoeslag aan kunnen vragen ter waarde van 800 euro. Iedere zelfstandig wonende met een laag inkomen heeft recht op deze energietoeslag. Desondanks krijgen uitwonende jongeren en studenten tussen de 18 en 20-jarig deze vergoeding niet.

Normaliter vallen de uitwonende jongeren en studenten onder de gestelde inkomensgrens. Toch ziet het bestuur geen enkele reden om deze jongeren tegemoet te komen met een energietoeslag. Deze uitzondering is gebaseerd op het feit dat studenten vaak al een rentevrije studielening af mogen nemen. Toch zijn er enkele andere oplossingen waardoor jongeren geholpen kunnen worden met financiële problemen.

Oplossing

Er wordt, zodra je als student in financiële problemen komt, geadviseerd jezelf aan te melden voor een individuele bijzondere bijstand. Hierdoor krijg je hulp van de gemeente en worden bijvoorbeeld verhuurders erop aangesproken om enkel glas te vervangen. Zodat jij later minder geld aan gas hoeft uit te geven. Zo probeert iedere gemeente ervoor te zorgen dat studenten niet te ver in financiële problemen komen ondanks het niet ontvangen van de energietoeslag.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Mbo-studenten hebben financiële steun van gemeentes en kabinet hard nodig

Ook mbo-studenten krijgen steeds vaker te maken met de armoede door de energiecrisis en de hoge inflatie. Studentenorganisatie JOB MBO en de MBO Raad wil daarom dat het kabinet en de gemeentes deze studenten op een betere manier financieel gaan ondersteunen.

Lees dit bericht

Studenten komen met een prototype voor minimaal 160.000 extra woningen

Studenten in Delft hebben vrijdag 11 maart een plan laten zien hoe er het komende jaar in Nederland maar liefst 160.000 tot 320.000 extra woningen gebouwd kunnen worden. De bedoeling is dat er extra verdiepingen worden geplaatst op bepaalde portiekflats in Nederland. De oude flats hoeven hierdoor niet gesloopt te worden omdat deze later ook nog gerenoveerd zullen worden.

Lees dit bericht

Internationale studenten vallen relatief vaker uit dan Nederlandse studenten

Eén op de vier internationale studenten is sinds 2011 binnen vier jaar weer vertrokken naar eigen land zonder een diploma. Ondanks dat Nederlandse universiteiten veel studenten aantrekken uit het buitenland blijkt nu dat zij niet altijd een diploma halen op de universiteit. Het aantrekken van internationale studenten heeft verschillende voor- en nadelen.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00