Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Studenten zijn bang voor het einde van nul procent rente op de studieschuld

 28/06/2022

Jarenlang konden studenten geld lenen tegen maar liefst 0 procent. Toch lijkt hier binnenkort een einde aan te komen. Vele studenten hebben toren hoge studie schulden en als zij deze moeten terug betalen met rente wordt dit nog meer. Voor de studenten is dit al zoveelste financiële klap in een korte tijd.

Het Interstedelijke Studenten Overleg (ISO) vindt dat studenten niet goed genoeg zijn voorgelicht over een eventuele rente verhoging op de studie schuld. Veel studenten wisten niet eens dat dit mogelijk was, waardoor ze nu waarschijnlijk tegen dit probleem aan gaan lopen. Door een eventuele renteverhoging zijn sommige studenten maar liefst honderden euro’s per jaar extra kwijt zo meteen.

Communiceren

Veel studenten vinden dat de overheid beter had moeten communiceren met de studenten. Had er bijvoorbeeld een waarschuwing bij neergezet dat de rente in toekomst kan oplopen. Daarop reageert de overheid dat het heel bijzonder is over hoe laag de rentes de afgelopen jaren waren op schulden. Door de vele tegenslagen die de studenten de afgelopen tijd hebben gehad valt deze tegenslag nog zwaarder. Dat is wat het vooral lastig maakt voor studenten.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Uitwonende studenten krijgen geen energietoeslag

Sinds kort geldt er een nieuwe regeling waarin volwassenen die zelfstandig wonen een energietoeslag aan kunnen vragen ter waarde van 800 euro. Iedere zelfstandig wonende met een laag inkomen heeft recht op deze energietoeslag. Desondanks krijgen uitwonende jongeren en studenten tussen de 18 en 20-jarig deze vergoeding niet.

Lees dit bericht

Steeds minder HBO studenten kiezen voor een verpleegkundige opleiding

De afgelopen jaren kiezen jongeren steeds minder voor een van de vier hbo-opleidingen verpleegkunde. In Brabant hebben er 18 procent minder studenten aangemeld dan vorig jaar. Tilburg is hierin de grootste boosdoener. Hier hebben maar liefst 41 procent studenten minder aangemeld dan vorig jaar.

Lees dit bericht

Groot tekort aan studentenkamers in Rotterdam

In Rotterdam heerst momenteel een woningtekort voor studenten. Er staan duizenden mensen op een wachtlijst en dit aantal loopt alleen maar op. Hogeschool Rotterdam heeft nu gevraagd aan zijn werknemers of dat zij studenten in huis willen nemen. De reden hiervoor is omdat er veel studenten geneigd zijn te stoppen met de opleiding omdat ze geen plekje hebben om te leven.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00