Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Groot tekort aan studentenkamers in Rotterdam

 01/10/2021

In Rotterdam heerst momenteel een woningtekort voor studenten. Er staan duizenden mensen op een wachtlijst en dit aantal loopt alleen maar op. Hogeschool Rotterdam heeft nu gevraagd aan zijn werknemers of dat zij studenten in huis willen nemen. De reden hiervoor is omdat er veel studenten geneigd zijn te stoppen met de opleiding omdat ze geen plekje hebben om te leven.

Vele studenten zitten noodgedwongen in een hostel. Hier slapen ze in één gezamenlijke ruimte met meerdere stapelbedden en gemeenschappelijke bedden. Hier hebben de studenten niet hun eigen plekje. Vaak mogen de studenten ook niet langer dan een maand verblijven in een hostel, omdat de hostels bang zijn dat de studenten zich thuis gaan voelen en dat vinden de klanten vaak niet fijn.

15 maanden wachttijd

De gemiddelde wachttijd dat staat voor een woning voor een student is momenteel 15 maanden en deze tijd neemt alleen maar toe. Ook zijn de prijzen bizar hoog van de kamers. 750 euro betalen voor een kamer van 8m2 is niet eens meer heel bijzonder. Doordat vele studenten zonder kamer zitten voelen ze zich noodgedwongen te stoppen met deze opleiding en weer terug in huis te gaan wonen. Dit is heel zorgelijk voor een studentenstad als Rotterdam. Hierdoor hebben de hogescholen en universiteiten zijn medewerkers opgeroepen om studenten in huis te nemen. Dit is niet de ideale oplossing maar het is er wel één.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

De aanvullende basisbeurs wordt hoger voor alle studenten

Voor alle studenten wordt de basisbeurs iets hoger dan de jaren hiervoor. Ook komen studenten eerder in aanmerking voor een aanvullende beurs. Daartegenover staat alleen wel dat eerstejaars studenten een verdubbeling van het collegegeld krijgen. Dit wetsvoorstel voor de vernieuwing van de studiefinanciering staat nu op internet zodat iedereen er commentaar op kan geven.

Lees dit bericht

Bachelordiploma behalen binnen vooropgestelde studietijd lukt steeds minder studenten

Steeds meer studenten behalen niet hun bachelordiploma binnen de vooropgestelde studieduur. 70 procent van de studenten die drie jaar geleden zijn bachelor begon heeft het niet binnen de tijd gehaald en moet er dus een jaar of langer over doen. Dit is een groot deel van de studenten en baart daarom veel zorgen.

Lees dit bericht

Internationale studenten brengen de kwaliteit van hoger onderwijs in gevaar

De afgelopen jaren is de komst van internationale studenten in Nederland populairder geworden. Steeds meer internationale studenten willen in Nederland komen studeren. De komst van te veel internationale studenten naar Nederland brengt alleen wel een aantal gevaren met zich mee.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00