Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Groot tekort aan studentenkamers in Rotterdam

 01/10/2021

In Rotterdam heerst momenteel een woningtekort voor studenten. Er staan duizenden mensen op een wachtlijst en dit aantal loopt alleen maar op. Hogeschool Rotterdam heeft nu gevraagd aan zijn werknemers of dat zij studenten in huis willen nemen. De reden hiervoor is omdat er veel studenten geneigd zijn te stoppen met de opleiding omdat ze geen plekje hebben om te leven.

Vele studenten zitten noodgedwongen in een hostel. Hier slapen ze in één gezamenlijke ruimte met meerdere stapelbedden en gemeenschappelijke bedden. Hier hebben de studenten niet hun eigen plekje. Vaak mogen de studenten ook niet langer dan een maand verblijven in een hostel, omdat de hostels bang zijn dat de studenten zich thuis gaan voelen en dat vinden de klanten vaak niet fijn.

15 maanden wachttijd

De gemiddelde wachttijd dat staat voor een woning voor een student is momenteel 15 maanden en deze tijd neemt alleen maar toe. Ook zijn de prijzen bizar hoog van de kamers. 750 euro betalen voor een kamer van 8m2 is niet eens meer heel bijzonder. Doordat vele studenten zonder kamer zitten voelen ze zich noodgedwongen te stoppen met deze opleiding en weer terug in huis te gaan wonen. Dit is heel zorgelijk voor een studentenstad als Rotterdam. Hierdoor hebben de hogescholen en universiteiten zijn medewerkers opgeroepen om studenten in huis te nemen. Dit is niet de ideale oplossing maar het is er wel één.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Overlast van studenten in Tilburg wordt alsmaar groter

In Tilburg zijn veel brandbrieven gestuurd naar de gemeente vanwege overlast van de studenten. Op verschillende plekken in Tilburg is de overlast te groot van de studenten volgens omwonende. Hierdoor is er op verschillende plekken beveiliging ingeschakeld om het feestverbod te handhaven.

Lees dit bericht

Coronavoordelen: "WC was nog nooit zo schoon"

Hoewel er vrijwel alleen nadelen zitten aan de coronacrisis, levert het hier en daar soms toch een klein voordeel op. Zo ook voor de Gelderse studenten uit Wageningen. Het vele thuiszitten zorgt ervoor dat er volop schoongemaakt kan worden. "De wc is nog nooit zo schoon geweest", vertelt David aan Omroep Gelderland.

Lees dit bericht

Studenten van de TU Eindhoven komen met een speciaal apparaat wat afvalbranden moet voorkomen.

Batterijbranden gebeuren nauwelijks, maar als het gebeurt dan zijn deze bijna niet meer te stoppen. Steeds meer producten maken tegenwoordig gebruik van batterijen. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon of elektrische tandenborstel. Doordat steeds meer producten een batterij hebben, worden de batterijbranden ook een toenemend probleem. Voor dit probleem is op de Technische Universiteit Eindhoven een oplossing bedacht.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00