Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Veel bedrijven bezwijken onder corona maar hier zien studenten vaak juist een kans

 19/11/2021

De studenten van Fontys Ondernemerschap & Retail Management in Eindhoven laten zich niet bang maken door het coronavirus. Zij zeggen zelfs dat waar bedrijven weg vallen er ook weer plaats is voor nieuwe. Zo zien ze alleen maar kansen door het Covid virus dat rond heerst over de hele wereld.

Op de opleiding draait alles om het opzetten van een eigen onderneming. De studenten moeten zelf aan de slag gaan in groepjes en moeten op die manier een onderneming starten. Sommige producten zoals gerecyclede mondkapjes komen zelfs voort uit de pandemie.

Eigen product

Op de opleiding moeten de studenten zelf een eigen product gaan bedenken en ontwikkelen. Deze moeten ze vervolgens op de markt gaan brengen en daadwerkelijk gaan verkopen aan consumenten. Voor sommige studenten was corona niks meer dan een biertje een aantal jaar geleden toen ze opleiding kozen. Nu is dit niet meer het geval waardoor er al een aantal tegenslagen zijn geweest. Gelukkig zien de studenten door de tegenslagen juist ook weer kansen.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

40 procent van de studenten krijgt geen stagevergoeding, maar hebben wel veel verantwoordelijkheden

Instituut ResearchNed heeft onder ruim 4900 studenten een vragenlijst uitgedeeld over stage. Het is al langer bekend dat studenten met stage soms misbruikt worden. Veel werkzaamheden laten doen voor weinig tot geen geld. Bedrijven zien dit vaak als een kans, terwijl een stage juist de eerste kennis is op de arbeidsmarkt voor studenten.

Lees dit bericht

Studenten zijn bang voor het einde van nul procent rente op de studieschuld

Jarenlang konden studenten geld lenen tegen maar liefst 0 procent. Toch lijkt hier binnenkort een einde aan te komen. Vele studenten hebben toren hoge studie schulden en als zij deze moeten terug betalen met rente wordt dit nog meer. Voor de studenten is dit al zoveelste financiële klap in een korte tijd.

Lees dit bericht

Kamer wil stoppen met het werven van internationale studenten

De Tweede Kamer wil dat hogescholen en universiteiten vanaf volgend schooljaar stoppen met het werven van studenten buiten Nederland. De groei van de internationale studenten in Nederland leiden tot veel problemen waaronder het woningtekort en volle collegezalen. Door het actief werven tegen te houden hoopt de Kamer op de toestroom te temperen.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00