Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Veel bedrijven bezwijken onder corona maar hier zien studenten vaak juist een kans

 19/11/2021

De studenten van Fontys Ondernemerschap & Retail Management in Eindhoven laten zich niet bang maken door het coronavirus. Zij zeggen zelfs dat waar bedrijven weg vallen er ook weer plaats is voor nieuwe. Zo zien ze alleen maar kansen door het Covid virus dat rond heerst over de hele wereld.

Op de opleiding draait alles om het opzetten van een eigen onderneming. De studenten moeten zelf aan de slag gaan in groepjes en moeten op die manier een onderneming starten. Sommige producten zoals gerecyclede mondkapjes komen zelfs voort uit de pandemie.

Eigen product

Op de opleiding moeten de studenten zelf een eigen product gaan bedenken en ontwikkelen. Deze moeten ze vervolgens op de markt gaan brengen en daadwerkelijk gaan verkopen aan consumenten. Voor sommige studenten was corona niks meer dan een biertje een aantal jaar geleden toen ze opleiding kozen. Nu is dit niet meer het geval waardoor er al een aantal tegenslagen zijn geweest. Gelukkig zien de studenten door de tegenslagen juist ook weer kansen.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Studenten rekenen zich nog niet rijk ondanks de terugkeer van de basisbeurs

2023 zal het jaar worden waarin het kabinet van het huidige leenstelsel zal afstappen en terug zal keren naar de basisbeurs.  Dit is voor studenten een zeer belangrijke ontwikkeling, maar gaan zij er in de toekomst nu echt op vooruit nu het leven duurder wordt?

Lees dit bericht

Studenten gaan de straat op voor een hogere basisbeurs

Afgelopen week hebben er honderden studenten gedemonstreerd in Amsterdam. De reden van deze demonstratie was het eisen van een hogere basisbeurs. Daarnaast willen deze studenten ook dat oud studenten een ruime compensatie krijgen voor het sociaal leenstelsel. Er zijn namelijk oud-studenten met een studieschuld van 40.000 euro.

Lees dit bericht

Rem op internationale studenten laat op zich wachten

Een gedeelte in de Tweede Kamer wil een einde maken aan de groei van het aantal internationale studenten in Nederland. Deze groei zorgt namelijk voor meerdere problemen in Nederland waar studenten uit eigen land veel last van hebben. Denk bijvoorbeeld aan de druk op het onderwijs of het tekort aan huisvesting.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00