Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Veel bedrijven bezwijken onder corona maar hier zien studenten vaak juist een kans

 19/11/2021

De studenten van Fontys Ondernemerschap & Retail Management in Eindhoven laten zich niet bang maken door het coronavirus. Zij zeggen zelfs dat waar bedrijven weg vallen er ook weer plaats is voor nieuwe. Zo zien ze alleen maar kansen door het Covid virus dat rond heerst over de hele wereld.

Op de opleiding draait alles om het opzetten van een eigen onderneming. De studenten moeten zelf aan de slag gaan in groepjes en moeten op die manier een onderneming starten. Sommige producten zoals gerecyclede mondkapjes komen zelfs voort uit de pandemie.

Eigen product

Op de opleiding moeten de studenten zelf een eigen product gaan bedenken en ontwikkelen. Deze moeten ze vervolgens op de markt gaan brengen en daadwerkelijk gaan verkopen aan consumenten. Voor sommige studenten was corona niks meer dan een biertje een aantal jaar geleden toen ze opleiding kozen. Nu is dit niet meer het geval waardoor er al een aantal tegenslagen zijn geweest. Gelukkig zien de studenten door de tegenslagen juist ook weer kansen.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Laat buitenlandse studenten niet bungelen

Vele universiteiten willen ervoor zorgen dat zij internationale studenten kunnen weigeren en zo meer studenten uit eigen land kunnen toelaten. Door de groei en de komst van internationale studenten kampen universiteiten met verschillende problemen zoals een personeelstekort. Toch is voor Nederland ook van belang dat deze studenten naar Nederland komen

Lees dit bericht

Er komt rente op de studieschuld van alle studenten

Aankomend jaar zullen studenten rond de 0,4 procent rente betalen op de studielening. Voor mbo’ers ligt dit percentage nog hoger. Zij zullen het aankomende jaar 1,8 procent rente betalen voor de studielening. De stijgende rente op de studieschulden heeft alles te maken met de snel toenemende rentes op de kapitaalmarkten en zo de hoge inflatie af te remmen.

Lees dit bericht

Studenten in Arnhem kunnen ook rekenen op een energietoeslag

In eerste instantie werden in meerdere steden in Nederland studenten uitgesloten van de eenmalige energietoeslag die het rijk uitkeerde aan mensen met een hoge energierekening. Nu beginnen steeds meer steden zich te bedenken en keren toch de energietoeslag uit aan studenten. Ook Arnhem zal dit vanaf 15 november gaan doen.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00