Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Veel bedrijven bezwijken onder corona maar hier zien studenten vaak juist een kans

 19/11/2021

De studenten van Fontys Ondernemerschap & Retail Management in Eindhoven laten zich niet bang maken door het coronavirus. Zij zeggen zelfs dat waar bedrijven weg vallen er ook weer plaats is voor nieuwe. Zo zien ze alleen maar kansen door het Covid virus dat rond heerst over de hele wereld.

Op de opleiding draait alles om het opzetten van een eigen onderneming. De studenten moeten zelf aan de slag gaan in groepjes en moeten op die manier een onderneming starten. Sommige producten zoals gerecyclede mondkapjes komen zelfs voort uit de pandemie.

Eigen product

Op de opleiding moeten de studenten zelf een eigen product gaan bedenken en ontwikkelen. Deze moeten ze vervolgens op de markt gaan brengen en daadwerkelijk gaan verkopen aan consumenten. Voor sommige studenten was corona niks meer dan een biertje een aantal jaar geleden toen ze opleiding kozen. Nu is dit niet meer het geval waardoor er al een aantal tegenslagen zijn geweest. Gelukkig zien de studenten door de tegenslagen juist ook weer kansen.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Bachelordiploma behalen binnen vooropgestelde studietijd lukt steeds minder studenten

Steeds meer studenten behalen niet hun bachelordiploma binnen de vooropgestelde studieduur. 70 procent van de studenten die drie jaar geleden zijn bachelor begon heeft het niet binnen de tijd gehaald en moet er dus een jaar of langer over doen. Dit is een groot deel van de studenten en baart daarom veel zorgen.

Lees dit bericht

400 extra kamers voor studenten in Groningen

In 2023 zullen er 400 extra kamers neer gezet worden voor studenten die aan het begin van hun studie nog geen onderdak hebben. Hiermee hoopt Groningen meer studenten naar de stad te krijgen. Door deze manier van ‘noodopvang’ krijgen studenten langer de tijd om te zoeken naar een eigen kamer en kunnen ze al wel aan de studie beginnen.

Lees dit bericht

Studenten moeten vanaf volgend jaar waarschijnlijk rente gaan betalen over studieschuld

Studenten kunnen binnenkort waarschijnlijk niet meer lenen zonder rente bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De rente staat momenteel nog op 0 procent, maar dit zal volgend jaar verhoogd worden voor de studenten. Maar wat betekent dit voor de studenten en hun schulden?

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00