Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Internationale studenten brengen de kwaliteit van hoger onderwijs in gevaar

 21/06/2022

De afgelopen jaren is de komst van internationale studenten in Nederland populairder geworden. Steeds meer internationale studenten willen in Nederland komen studeren. De komst van te veel internationale studenten naar Nederland brengt alleen wel een aantal gevaren met zich mee.

Één van deze gevaren is het woningaanbod in Nederland. Er zijn al te weinig kamers voor alle studenten en deze zoektocht naar een studentenwoning wordt alleen maar lastiger omdat internationale studenten ook een woning nodig hebben. Daarnaast wordt het op de universiteiten op deze manier alleen maar drukker. Hierdoor neemt de werkdruk toe onder de medewerkers en zitten studenten in grote groepen. Hierdoor is er weinig ruimte voor persoonlijke aandacht van studenten en neemt de kwaliteit van het onderwijs dus af.

Universiteiten

De afgelopen twintig jaar is het aantal studenten op Nederlandse Universiteiten ruim verdubbeld, mede dankzij de komst van internationale studenten die vooral de laatste jaren sterkt stijgt. Toch groeit de financiering van de universiteiten niet mee. Het gevolg hiervan is dat universiteiten minder bekostiging per student krijgen en dus kampen ze met tekort aan studieruimtes en docenten.

Beperken

De universiteiten zijn al met verschillende voorstellen gekomen om op die manier de toestroom van internationale studenten te minderen. Deze wetsvoorstellen zouden de problemen voor een groot deel op moeten lossen. Voorlopig is deze nog ingetrokken bij de Eerste Kamer en zijn ze bezig met het maken van nieuwe plannen.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Studenten van de TU Eindhoven komen met een speciaal apparaat wat afvalbranden moet voorkomen.

Batterijbranden gebeuren nauwelijks, maar als het gebeurt dan zijn deze bijna niet meer te stoppen. Steeds meer producten maken tegenwoordig gebruik van batterijen. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon of elektrische tandenborstel. Doordat steeds meer producten een batterij hebben, worden de batterijbranden ook een toenemend probleem. Voor dit probleem is op de Technische Universiteit Eindhoven een oplossing bedacht.

Lees dit bericht

Studenten volgen steeds minder vaak fysieke les sinds de coronacrisis

Er gelden momenteel in Nederland geen coronaregels meer, dus zou je denken dat de hoge scholen en universiteiten weer helemaal vol zitten met studenten. Niks is minder waar. Docenten maken zich langzaam zorgen over de jongeren die niet tot weinig fysiek les volgen. De drempel in het mbo en hbo om weer fysiek les te volgen blijkt te hoog.

Lees dit bericht

Bachelordiploma behalen binnen vooropgestelde studietijd lukt steeds minder studenten

Steeds meer studenten behalen niet hun bachelordiploma binnen de vooropgestelde studieduur. 70 procent van de studenten die drie jaar geleden zijn bachelor begon heeft het niet binnen de tijd gehaald en moet er dus een jaar of langer over doen. Dit is een groot deel van de studenten en baart daarom veel zorgen.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00