Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Overlast van studenten in Tilburg wordt alsmaar groter

 08/10/2021

In Tilburg zijn veel brandbrieven gestuurd naar de gemeente vanwege overlast van de studenten. Op verschillende plekken in Tilburg is de overlast te groot van de studenten volgens omwonende. Hierdoor is er op verschillende plekken beveiliging ingeschakeld om het feestverbod te handhaven.

Het tekort aan studentenkamers speelt een grote rol van deze overlast. Door teveel studenten op bepaalde plekken worden er al snel feestjes gevierd en gezorgd voor te veel overlast. Om dit te voorkomen heeft de gemeente op meerdere plekken een feestverbod ingesteld. Studenten vieren nu wel eens een feestje, maar het is nog nooit zo erg geweest als nu. Ook worden de studenten door corona tegen gehouden om te feesten waardoor er veel meer huisfeesten zijn.

Naast de vele brieven die zijn gestuurd richting de gemeente om een melding te maken van de overlast, zijn de mensen zelf ook op de studenten afgestapt voor een gesprek. Een veel voorkomende oplossing is een whatsapp groep met beide partijen erin. Zodat de bewoners simpelweg een appje kunnen sturen wanneer de overlast te erg wordt. De studenten lezen dit en kunnen dan de muziek zachter zetten.  Helaas is dit geen oplossing voor de lange termijn omdat studenten vaak verhuizen.

'Voorlopige oplossing'

Voor nu heeft de gemeente daarom een feestverbod opgesteld bij verschillende plekken waar studenten bijeenkomen. Dit doet de gemeente totdat het op een oplossing komt voor de lange termijn waar zowel de studenten als buurtbewoners het mee eens zijn.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Studenten van de TU Eindhoven komen opnieuw met een briljante uitvinding die van toepassing is op alle doven mensen

Een mouw waarmee je taal kunt voelen door middel van trillingen. Hiermee kunnen mensen iedere vreemde taal voelen en daadwerkelijk ook begrijpen. Deze mouw kan de ideale oplossing zijn voor mensen die doof zijn.

Lees dit bericht

Op kamers: deze spullen moet je in huis hebben

Je gaat op kamers. Indien je voor de eerste keer op jezelf gaat wonen, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Je krijgt vele verantwoordelijkheden, zoals het bijhouden van je kamer en eventuele gemeenschappelijke leefruimtes, maar ook betalingsverplichtingen en ervoor zorgen dat je te eten in huis hebt. Daarom volgt een overzicht van spullen die je in huis moet hebben, zodat je goed voorbereid bent! Je eigen kamer Natuurlijk zorg je voor een bed in je kamer en een kast om je kleding in op te ruimen. Maar vergeet zeker niet om een eigen werkplekje te creëren. Vanuit bed werken klinkt misschien goed, maar je zult merken dat je een bureau op termijn gaat waarderen. En vergeet het bijzettafeltje niet, waar je wat glazen op kwijt kunt. Altijd fijn om dat achter de hand te hebben. De keuken Als je beschikt over een gemeenschappelijke keuken, zal er al veel aanwezig zijn. Toch is het handig om even te kijken of er niets mist. Zijn er voldoende hand- en theedoeken? Afwasmiddel om al het keukengerei mee schoon te maken? Heb je genoeg borden in huis? Staat er een prullenbak en heb je vuilniszakken? Overleggen met je nieuwe huisgenoten kan nooit kwaad. Hoe beter je voorbereid bent, hoe makkelijker jouw studententijd zal zijn. Betrek je een eigen studio of appartement en heb je nog niets in huis? Vergeet naast de pannen, het bestek, keukengerei ook vooral niet een lekker tosti-ijzer of een handige ovenschaal. Verschillende glazen en bekers in andere soorten en maten kunnen ook geen kwaad. De badkamer Voor de badkamer kan er eigenlijk weinig misgaan. Je toiletspullen heb je in huis, maar vergeet je de föhn niet? Opbergbakjes, een wasrekje en wasmand zul je echter niet in alle gevallen gelijk hebben. Dit zijn daarom ook zeker spullen die je niet mag vergeten en erg handig voor je zijn. Check? Check!

Lees dit bericht

Studenten gaan nog meer huur betalen vanwege de verhoging van de gasprijs

Vele studenten in Nijmegen en Arnhem zijn waarschijnlijk vanaf volgend jaar nog meer geld kwijt aan de kamers die ze huren. De verhoging van de huur komt doordat de gasprijs ook omhoog gaat. De verhoging van de huur zal per kamer ongeveer 15 tot 20 euro worden. Doordat de huur prijs van een studentenkamer al hoog ligt tegenwoordig is dit een groot bedrag voor ieder student die er nog bovenop komt.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00