Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dat doe je hier. Regelmatig verschijnen hier artikelen met verschillende onderwerpen; van het schoonmaken van je kamer tot een slimme en efficiënte manier om ongedierte buiten huis te houden. Heb je nog onderwerpen die je graag door Marcel van Hooijdonk wil laten toelichten, laat het ons weten!

Overlast van studenten in Tilburg wordt alsmaar groter

 08/10/2021

In Tilburg zijn veel brandbrieven gestuurd naar de gemeente vanwege overlast van de studenten. Op verschillende plekken in Tilburg is de overlast te groot van de studenten volgens omwonende. Hierdoor is er op verschillende plekken beveiliging ingeschakeld om het feestverbod te handhaven.

Het tekort aan studentenkamers speelt een grote rol van deze overlast. Door teveel studenten op bepaalde plekken worden er al snel feestjes gevierd en gezorgd voor te veel overlast. Om dit te voorkomen heeft de gemeente op meerdere plekken een feestverbod ingesteld. Studenten vieren nu wel eens een feestje, maar het is nog nooit zo erg geweest als nu. Ook worden de studenten door corona tegen gehouden om te feesten waardoor er veel meer huisfeesten zijn.

Naast de vele brieven die zijn gestuurd richting de gemeente om een melding te maken van de overlast, zijn de mensen zelf ook op de studenten afgestapt voor een gesprek. Een veel voorkomende oplossing is een whatsapp groep met beide partijen erin. Zodat de bewoners simpelweg een appje kunnen sturen wanneer de overlast te erg wordt. De studenten lezen dit en kunnen dan de muziek zachter zetten.  Helaas is dit geen oplossing voor de lange termijn omdat studenten vaak verhuizen.

'Voorlopige oplossing'

Voor nu heeft de gemeente daarom een feestverbod opgesteld bij verschillende plekken waar studenten bijeenkomen. Dit doet de gemeente totdat het op een oplossing komt voor de lange termijn waar zowel de studenten als buurtbewoners het mee eens zijn.

Gerelateerd nieuws

Klik hier

Hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?

Veel studenten die voor het eerst op zichzelf in een gehuurde kamer gaan wonen, krijgen naarmate de tijd vordert de vraag: ‘hoe houd ik mijn gehuurde kamer schoon?’. Volgens Marcel van Hooijdonk is dit een probleem dat meer met zich meebrengt dan een routineklus. Door de slechte hygiëne in je kamer kun je uiteindelijk zelfs ongedierte krijgen. Dit artikel legt uit hoe je als student met zo min mogelijk inspanning het beste resultaat kunt behalen.

Lees dit bericht

Coronavoordelen: "WC was nog nooit zo schoon"

Hoewel er vrijwel alleen nadelen zitten aan de coronacrisis, levert het hier en daar soms toch een klein voordeel op. Zo ook voor de Gelderse studenten uit Wageningen. Het vele thuiszitten zorgt ervoor dat er volop schoongemaakt kan worden. "De wc is nog nooit zo schoon geweest", vertelt David aan Omroep Gelderland.

Lees dit bericht

Rem op internationale studenten laat op zich wachten

Een gedeelte in de Tweede Kamer wil een einde maken aan de groei van het aantal internationale studenten in Nederland. Deze groei zorgt namelijk voor meerdere problemen in Nederland waar studenten uit eigen land veel last van hebben. Denk bijvoorbeeld aan de druk op het onderwijs of het tekort aan huisvesting.

Lees dit bericht

Zelf nog suggesties?

Ben je zelf tegen een praktisch probleem aangelopen en heb je het antwoord hierop? Mis je nog een artikel, of denk je waardevolle inbreng te hebben voor een nieuw onderwerp? Laat het ons dan weten! Wij horen graag suggesties van je om Opnieuw Thuis te blijven verbeteren.

Mail ons
info@zuylenstaete.nl

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00